Top 5 destinations I have been to

Tentokrát bych se s vámi ráda podělila o moji hitparádu 5 míst, která jsem navštívila, kde se mi líbilo nejvíc a kam bych se určitě ráda vrátila.

This time I would like to share with you my top 5 destinations chart I have been to, I liked the most and where I would definitely go back.

1. MALDIVES
Na prvním místě jednoznačně musí být Maledivy. Troufám si tvrdit, že už jen málo míst na světě, se dokáže rovnat té nádheře, kterou spatříte vlastně ještě před tím, než vůbec přistanete. Ostrůvky jsou úplně odříznuté od světa, takže zde zažijete naprosto poklidnou dovolenou plnou skvělých drinků a teplého moře ve kterém se budete koupat spolu s malými žraloky a rejnoky, kteří se nebojí připlout až úplně k pláži. Fotky mluví za vše a pokud někdy budu mít příležitost se sem vrátit, rozhodně nezaváhám ani na minutu. 

Maldives has to be in the first place. I dare to tell you there are no many places in the world that can be comparable to this paradise. The islands are totaly cut of from the rest of the world so you will spend here very calm holiday full of tasty drinks and warm sea where you can swim together with small sharks and stingrays who are not afraid to come to the beach. I let speak the photos and if I have the chance to visit this place again I would not hesitate a second. 
(Photos and post)





2. DUBAI
Dubai je místo, kde můžete strávit dovolenou, na které nejste limitováni jen ležením na pláži či chozením po památkách. Ve městě jsou krásné pláže, nekonečné nákupní možnosti, můžete si jít zalyžovat, zabruslit, procházet se po staré Dubaji, kde nasajete atmosféru arabského světa a následně zavítat na trh se zlatem, kde naopak nasajete atmosféru světa plného bohatství. Navštívíte zde nejvyšší budovu na světě a den můžete zakončit výletem do pouště nebo vyhlídkovým letem balónem nad městem. Dubaj mě okouzlila tedy hlavně díky své rozmanitosti a ač jsem zde už byla dvakrát, určitě to nebylo naposledy. 

Dubai is a place where you can spend holiday in so many different ways. There are beautiful beaches, neverending shopping opportunities, you can go skiing, ice-skating, walking around the old city, where you will soak  up the real Arabian world atmposphere and afterwards you can go to the gold market where you will soak up the atmposhere of a rich world on the other hand. You will visit here the highst building in the wolrd and you can finish the day with a desert trip or a baloon trip above the city. Dubai enchanted me especially because of its diversity and though I have been here twice it definitely was not my last time there.
(Photos and post)




3. VENICE
Mezi všemi exotickými destinacemi možná trochu zvláštní volba, ale podle mého názoru jsou Benátky tím nejkrásnějším a nejvíc romantickým městem v Evropě. Strašně se mi líbí, že zde nejsou žádné silnice ani auta a celé město je možné krásně za jeden den projít pěšky a nebo projet na loďce. Moc se mi také líbí místní architektura a i přesto, že mnoho domů je od vody spíše poničených, tak právě to celkovému vzezření města dodává tu pravou atmosféru. Ač si nedovedu představit, že bych zde měla žít, tak na dovolenou jsou Benátky určitě skvělým místem. 

Among all of the exotic destinations is this maybe quite a strange choice, but Venice are the most beautiful and the most romantic city in Europe in my opinion. I really liked there were no cars or even roads and you can walk the whole city during one day. I also loved the architecture and though many houses are quite damaged by the water I think it makes them pretty special and unique. I cannot imagine to live here but Venice is a great choice for a holiday. 
(Photos and  post)




4. HAWAII
Jasnou volbou do žebříčku byla i Havaji. Dovolenkáře láká hlavně díky svým krásným plážím a surfaře pak obrovskými vlnami. Nicméně Havaj je moc krásná i když zajedete autem do vnitrozemí, což v některých exotických destinacích není úplně běžné. Na druhou stranu má i svou ovdrácenou stránku, jelikož vedle nádherných luxusních domů zde naleznete i spoustu ghett, což v tak krásném prostředí působí až trochu nepatřičně. A když už jste na Havaji, tak za návštěvu určitě stojí i Pearl Harbor, což je významné historické místo, kde roku 1941 došlo k nečekanému útoku Japonců na tuto americkou vojenskou základnu, což podnítilo vstup USA do druhé světové války. 
(Fotky 1 a 2)

There were no doubt when I was wandering which places should I put on this list. Hawaii is very popular place especially for its beaches and big waves for surfers. Anyway Hawaii is so beautifull even in the inland which is not a commonplace in all exotic destinations. On the other hand there is also a seamy point of view as except all of the beautiful houses you can find here also many ghettos. When you are in Hawaii you have to visit Pearl Harbor which is a significant historical place, where the Japanese attack took place in 1941 that caused USA's joining to the WWII.
(Photos 1 and 2)




5. DOMINICAN REPUBLIC
O pátou příčku se poprala Dominikánská republika s Mauriciem a pak jsem si vlastně ještě vzpomněla na Řím, kde se mi taky strašně moc líbilo, takže to vůbec nebyl jednoduchý výběr. Nicméně DomRep nakonec zvítězila. Krásné pláže a moře u mě dokáže porazit jen máloco. Poměrně velkým zážitkem byl i výlet do hlavního města Santo Dominga. Památky zde pochází ještě z dob kolonialistů a při procházkou městem si alespoň uděláte trochu obrázek o životě místních lidí. 

The 5th place was a fight between Dominican Republic and Mauritius. Then I realized I also loved Rome so much. It was not easy to decide, but DomRep is the winner. Beautiful beaches and the sea is difficult to beat. I would also recommend a trip to the capital - Santo Domingo. Sights were build already during the colonial times and while walking the city you can learn more about the locals. 
(Photos and post)




1 komentářů:

  1. Lovely post
    I have not been in your Top 1 and I always see really beautiful pictures from Maldives, I would love to travel there one day :)
    www.travelera.es

    OdpovědětVymazat