Trip to desert - Dubai, UAE


Když jsem byla před pár lety v Dubaji, podnikli jsme zde výlet do pouště. Vše začalo v našem hotelu, kde nás vyzvedlo obrovské auto, kterým jsme se měli dostat ven z Dubaje. Jakmile jsme vyjeli z města, krajina se diametrálně změnila. Z obrovských naleštěných mrakodrapů jsme se z ničeho nic ocitli v naprosté pustině. Po asi hodině jízdy jsme zaparkovali u benzinové stanice, kde jsme měli počkat na další auto, které nás mělo zavést přímo do pouště. Zatímco jsme čekali, mohli jsme se kochat naleštěnými luxusními auty místních obyvatel. Jak nám později prozradila průvodkyně na dalším výletě, tak pokud se emiráťanovi zašpiní auto, koupí si nové. Po pár minutách dorazil náš pouštní jeep, řidič osolil rádio na plno a šílená jízda mohla začít. Byl to naprosto děsivý a skvělý zážitek zároveň. Většinu jízdy jsme křičeli a hádám, že kdyby trvala ještě o pár minut déle, tak by si řidič musel kupovat nové auto. Rozhodně to není nic pro slabé žaludky. 

When I was in Dubai few years ago, we took a trip to the desert. Everything started in our hotel. We were picked up by a huge car that should take us away from the city. Once you leave Dubai there is absolutely nothing. The landscape full of skyscrapers turnes to the waste land. The journey lasted about one hour and then we stoped at the patrol station to change the car. While we were waiting we were admiring local cars. They were absolutely incredible! All new and shiny. Our guide told us later when their car is dirty they rather buy a new one. Anyway after few minutes our desert car arrived. It was a jeep and we were about to experience the dune ride. It was absolutely amazing. Scary and great at the same time. We were yelling most part of the ride and if it lasted longer I guess the driver would have to buy a new car. It is deffinitely not for a people with a weak stomach. 





Po příjezdu do pouště jsme si mohli prohlédnout pouštní městečko. Bylo zde celkem dost možností co dělat. Mohli jsme sledovat různé místní řemeslníky, zkusit si sjet pískové duny na snowboardu, obléknout se do hijabu a nebo se nechat pomalovat hennou. Později jsme také viděli krásný západ slunce po kterém jsme byli pohoštěni večeří. Museli jsme se rozdělit do dvou front - do jedné ženy a  do druhé muži, čímž na nás ještě trochu víc dýchla místní atmosféra. Jídlo bylo vynikající. Dostali jsme nějaký kebab se spoustou zeleniny a arabským chlebem a při jídle jsme mohli sledovat vystoupení břišních tanečnic. 

After arriving to the desert we could see a desert city. There were many oportunities to do. You could watch some local craftsman, try to snowboard down the dune, try hijab or let yourself done the henna paintings. We also experienced beautiful desert sunset. After the sunset we were hosted by a local dinner. We had to separate to two queues - one for ladies and the other one for men. The meal was super tasty. It was some kind of kebab with many vegetable and arabic bread. During the dinner we were enjoying some dance show with belly dancers and having a chat with Indian men. 




Na konci dne jsme byli odvezeni zpět do hotelu. Výlet do pouště byl vážně unikátní zážitek a jsem moc ráda, že jsem mohla Dubaj zažít i trochu z jiného úhlu pohledu. 

At the end of the day we were taken back to our hotel. This day was really wonderful and I am happy I could see Dubai from the different perspective. I recommend this trip to everybody who is in Dubai!

2 komentářů:

  1. Good blog! I went to Dubai a few years ago too but I cant find my pictures, after seeing your post, I would like to go back there :)
    We could follow each other via GFC, let me know on my blog so I can follow back x
    http://latravelera.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you.I want to go back to Dubai everytime I am browsing through my photos or I can see some post about it.This city is so amazing!

      Vymazat