7 things you need when traveling

Source


1. LUGGAGE
Pokud často cestujete, tak kvalitní kufr je nezbytností. Všichni víme, jak zaměstnanci aerolinií s kufry zacházejí a proto je podle mě nejlepší mít skořepinový kufr. Vzhledem k jeho tvrdosti jsou vaše věci v relativním bezpečí a vy tak můžete cestovat s menšími obavami, že se něco rozbije, než kdybyste měli klasický měkký kufr. Já vlastním ten se zebřím vzorem a nemůžu si ho vynachválit. Ještě je dobré při výběru myslet na váhu kufru a vybrat ten nejlehčí. Při balení každé kilo navíc oceníte. 

Quality luggage is a must have when you travel often. We all know how the airline stuff deal with them and for this reason I recommend you to buy shell luggage. You can transport fragile things with lesser fear compare to having a soft one. Plus you can choose from a wide range of beautiful printings!I have the zebra one and I really like it. When you are choosing your perfect luggage try to find the lightest one. You will definitely appreciate every extra pound you could pack in. 


2. PASSPORT COVER
No dobře, přiznávám, že obal na pas není úplnou nezbytností (stejně jako spousta věcí z tohoto článku), ale já i přesto jeden vlastním a přemýšlím o pořízení dalšího. Nejlepší místo pro nákup je rozhodně ebay. Obalů na pas je zde obrovské množství a ceny jsou více než příznivé. Pokud vydržíte na zásilku čekat měsíc, tak z Asie se dá obal pořídit už okolo 20 Kč včetně poštovného.

Well, let's face it, you actually do not need passport cover (like many of these things listed below) but they are so cute! The best place to buy them is definitely ebay.com. There is such a huge offer plus the prices are very low. 

Source

3. UNDERWATER CAMERA CASE
Podvodní obal na foťák zatím ještě nemám, ale je rozhodně na mém to buy listu pro příští dovolenou u moře. Už jsem promarnila tolik příležitostí mít fotky z nádherného podmořského života, který jsem viděla na Maledivách a v Egyptě, že na další dovolené podvodní obal na foťák rozhodně nemůže chybět. Na ebay se ceny opět pohybují kolem 50 - 100 Kč, ale v tomto případě nemám tolik důvěry a asi obal koupím ve fotolabu, kde stojí okolo 500 Kč.

I do not have any underwater camera case yet, but it is definitely on my to buy list for the next sea vacation. I have already missed so many oportunities to have pictures from the wonderful sealife I have seen in Maldives or Egypt so I cannot forget to buy it for my next holiday. Prices on ebay are again very cheap but I am not sure if I would buy it there. I will probably go to some camera store.

Source

4. TRAVEL BOTTLE SET
Tip spíše pro dámy, jelikož pánové mají obvykle v ušmudlaném pytlíku hozený pouze deodorant a pastu na zuby a nějaké množstevní omezení tekutin na palubě je netrápí. Někdo si také vystačí s různými vzorečky, které během roku nahromadil nebo hotelovými minimýdly a minišampony. Pak jsou tady ale takoví jedinci (ahoj), kteří při balení zběsile vylévají všechny lahvičky se vzorky, které kdy dostali aby je naplnili svým oblíbeným krémem nebo šamponem. A zde přichází na scénu cestovní lahvičkový set. Já mám ten svůj z Primarku za 1,50 euro. Obsahuje dvě 100ml lahvičky, jednu 50 ml, dva kalíšky na krémy, mini trychtýř a nálepky s popisky produktů. To vše je zabaleno v průhledném sáčku. Tyto sety jsem viděla prodávat i v Sephoře a spoustu jich je také na internetu.

This tip is rather for ladies as gentlemes usually have only deodorant and toothpaste in their sachet and they do not care about some liquid limits. Some people also take with them samples they got during the year or they like hotel minishampoos or minisoaps. But there are also people (hi), who are pouring out all the bottles with samples they find to fill them with their favorite moisturizer or shampoo. And here I come with the travel bottle set. I bought mine in Primark for 1,50 euro. It contains two 100ml bottles, one 50 ml, two cream cups, mini funnel and stickers with product names. All is packed in a sea-through sachet. I have also seen these sets in Sephora or everywhere on the internet.

5. TRAVEL NOTEBOOK
Zde přichází moje oblíbená část. Můj cestovní sešítek je od Moleskinu (článek zde), ale už teď na všemožných stránkách pokukuju po dalším. Můj nový favorit je na Zootu, kde k sešítku máte přiložené i mapky a každé navštívené místo si můžete seškrábat. Krásné sešity se také dají pořídit na stránkách kikki-k.com

Here comes my favorite part. The travel notebooks, journals, scratchbooks, whatever. I just love to have some piece of paper to write my memories in. I have already posted an article about my Moleskin Travel Journal here, but you can find a beautiful one also in kikki-k.com or all around the internet.


6. WALL MAP
Každý cestovatel musí mít nástěnnou mapu! Není to sice nic co si zabalíte s sebou, ale není nad to si po návratu označit navštívená místa. Já si mapu přála hodně dlouho a nakonec jsem dostala opravdu krásnou k narozeninám. Moje prvotní vize byla píchat si do ní špendlíky, ale nakonec se mi ji nechtělo ničit, takže si na navštívená místa lepím kolečka.

Every traveler needs a wall map! You probably will not pack it with you, but it is great to come back home and pin the visited places. I wanted the map for a long time and I finally got it as a present for my birthday. It is so beautiful I am not able to place a pin there. Instead I use stickers.

Source
7. TRAVEL PILLOW
Prostě si ho kupte.
Just buy it.

Source


0 komentářů:

Okomentovat