London Eye

London Eye je bezpochyby jednou z největších atrakcí a dominant Londýna. Toto 135 m vysoké kolo je nejvyšším v Evropě a najdete ho na jižním břehu řeky Temže. Já jsem Londýn navštívila v listopadu 2014 a o tom, že navštívíme London Eye jsme měly jasno ještě než jsme vůbec do Londýna dojely. Já mám moc ráda všechny vyhlídky, jen se nikdy nemůžu rozhodnout jestli je lepší den nebo noc. Jelikož jsme lístky kupovaly dopředu přes internet a nevěděly jaké bude počasí, rozhodly jsme se raději pro noční vyhlídku a udělaly jsme dobře. 

London Eye is one of the biggest atractions and dominants of London. This 135 m high wheel is the biggest wheel in Europe and it is located on the south bank of the Themes river. I visited London in November 2014 and I knew I would visit London Eye even before I was in plane. I am a huge outlook lover but I can never decide whetever to visit it during the day or night. Because we purchased our ticket online in advance we did not know what the weather would be like so we decided to go there in the evening and we did not regret!




Vstupenku na London Eye se určitě vyplatí koupit online, protože tak získáte o něco výhodnější cenu než při koupi na místě. Na oficiálních stránkách si můžete vybrat z velkého množství služeb jako například projížďka s lahví šampaňského či čokoládovu ochutnávkou nebo třeba zamluvení soukromé kabinky jen pro dva nebo pro vybranou společnost. Liší se samozřejmě i cena. My jsme projížďku pořídily za 19 liber, což je cena nejnižší, ale musíte si vstupenku rezervovat na přesný den i hodinu.

To buy a ticket online is a great way how to save some money. You can choose from the huge range of offers like Champagne tasting capsule, Chocolate tasting capsule or Private capsule for a few people or for a couple. These special offers are quite expensive. Our ticket costed 19 pounds that is the lowest price but you have to make a reservation on the exact day and time.

Source
Jedno otočení oka trvá 30 minut. Fronta se nám zpočátku zdála hodně velká, ale vzhledem k tomu, že do jedné kabinky se vleze zhruba 10-15 lidí, celkem to uteklo a nestrávily jsme v ní určitě déle jak 15 minut. Do kola se nastupuje za jízdy, ale všimla jsem si, že když nastupovali děti nebo staří lidé, tak kolo na chvilku zpomalilo tak, aby to každý stihnul. 
Výhled je opravdu nádherný. Žádné vlastní fotky ze samotné vyhlídky bohužel nemám, protože jsem kvůli ztrátě foťáku fotila pouze tabletem a fotky se moc nevydařily. Nicméně se můžete pokochat alespoň fotkami cizími.

One rotation lasts 30 minute. The queue seemed very long to us, but due to the fact the cabine is for 10-15 people we waited only about 15 minutes. You have to get in to the wheel while it is rotating, but I noticed when children or older peple were getting in the wheel slowed down to everybody could manage it.
The view is really breathtaking. I unfortunately do not have my own photos of the view because I lost my camera and the tablet did not manage it. You can see the photos taken by some foreign people instead.

Source
Source





3 komentářů:

  1. Love the photos of the eye in dark! Never knew it was so pretty:-O

    thetouristoflife.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, it really is wonderful. I only regret not having any of my own photos, maybe next time :)

      Vymazat
  2. Well described of London Eye with pictures. London Eye is amazing place of London Tourism. NW Cars provide Cab service in Lonodn for all the tourists who wants to see the london at anytime.

    OdpovědětVymazat