Winter in Slovakia

Včera jsem se vrátila z pětidenního výletu do Nízkých Tater, kam jsme jeli s kamarády lyžovat. Stejně jako loni jsme bydleli v penzionu Troika, který se nachází ve vesnici Pavčina Lehota, která je jen 10 km od lyžařského střediska Jasná. Za jednu noc se snídaní zde zaplatíte 20 euro. Podrobný popis lyžařského střediska i penzionu si můžete přečíst v mém loňském článku zde.

Yesterday I came back from 5 days trip to Low Tatras, where we went skiing with my friends. We were accommodated in the same pension like last year. It is called Troika and it is located in a small village Pavčina Lehota which is 10 km far away from the ski areal Jasná. One night with breakfast costs 20 euro. If you want to know more detailed info about the ski areal or pension you can read my post from the last year here.








Na počasí jsme měli celkem štěstí a dva dny bylo úplně jasno. Bohužel teploty byly skoro pořád nad nulou a tomu odpovídal také stav sjezdovek. I přesto jsme ale každý den narazili na nějaký svah, kde byl sníh pěkný a lyžování jsme si tedy užili dosyta. Pokud máte rádi na všechno aplikaci, jako já, tak doporučuji stáhnout iSki tracker, který vám bude celý den měřit vaši rychlost, počet najetých kilometrů, nadmořskou výšku a spoustu dalších věcí. 

The weather was quite nice, but unfortunately the temperature was almost every day above the zero which is the reason why the slopes were not in such a great condition. If you like to track your ski activites I recommend you to download the iSki tracker app which will measure your speed, kilometres, altitude and much more. 


 

Studentský skipass na 5 dní nás stál 136 eur + 2 eura záloha. Ve všech barech na sjezdovce pak můžete na skipass sbírat body a na některé drinky pak díky nasbíraným bodům dostanete slevu. To samé platí i v obchodech nebo třeba servisu. Například za nabroušení hran můžete dát buď 7 eur nebo 2 eura + 150 bodů.

Student skipass for 5 days costed 136 euro + 2 euro deposit. You can collect skipass points in all bars or shops and then you can get some discount. For example you can pay 7 euro for the ski edge sharpening or you can pay 2 euro + 150 points from your skipass.

 

Na cestě domů jsme se zastavili v Salaši Krajinka, která je jen kousek od města Ružomberok. Je zde pekárna, prodejna sýrů, výrobna sýrů a restaurace. Já si chtěla nakoupit hlavně sýry. Podle jejich internetových stránek do nich nejsou přidávány žádné konzervanty a vše je vyráběno tradičním způsobem. Ceny jsou velice příznivé. Velký kus ovčího sýra a 300g korbáčků mě stál 7 euro. 

When we went home we visited chalet called Salaš Krajinka, which is not far away from the Ružomberok city. There is a bakery, cheese shop, cheese factory and restaurant. We stopped to buy some cheese which is made in a traditional way without any preservatives. The prices are very good. 





3 komentářů: