Moleskine Travel Journal

In this post I will show you my favorite thing that travels with me everywhere and that is a must have for all the planning and organizing freaks. The Molskine story begins in France, where this little black notebook was sold in a stationary shop. This notebook became favorite among the famous artists like Vincent van Gaugh or Pablo Picasso. The british writer Bruce Chatwin called this notebook Moleskine for the first time. In 1980 there was lack of notebooks in the market and they even stopped to sell them. In 1997 the Milan publisher brought their comeback and the name Moleskine remains until today. Moleskine offers notebooks with all colours and sizes, planners, diaries and also the passion journals. From time to time there appears some limited edition like Hobit, Lego, Mickey mouse or Simpsons.

V tomto příspěvku bych vám ráda ukázala věc, která mě na všech cestách doprovází a která je jako stvořená pro všechny plánovací a organizační nadšence. Tou věci je Moleskine Travel journal. Příběh značky Moleskine začíná ve Francii, kde jedno pařížské papírnictví prodávalo klasické černé sešity a mezi jeho klientelu patřil např. Vincent van Gaugh nebo Pablo Picasso. Sešit si oblíbil i anglický spisovatel Bruce Chatwin, který ho poprvé nazval Moleskine. V roce 1980 se sešity staly nedostatkovým zbožím a přestaly se na čas prodávat. Zpět na trh je přivedl až Milánský vydavatel v roce 1997 a jméno Moleskine jim už zůstalo. Dnes značka nabízí sešity všech barev i velikostí, diáře a také tzv. passion journals mezi které patří i můj Travel journal. Čas od času se objeví i nějaká limitovaná edice. Nyní v limitované edici najdete například Hobita, Lego, Mickey Mouse nebo Simpsonovi. 



The journal is beautiful on the first sight as there is printed flight timetable on the binding. Journal is divided into several parts inside. Firstly you find there a few pages with checklist, calendar, timezone map, international airports, flight durations and so on.

Vazba sešítku je koženková a je na ni vyražený letový řád. Uvnitř je sešit členěn na několik částí. Úvodem najdete pár užitečných stránek které obsahují checklist, kalendář, mapu s časovými pásmy, průměrné teploty a počet deštivých dnů ve velkých světových městech, mezinárodní letiště a jejich vzdálenost od centra města atd. 



Second part contains Wish list, Planning, Weekends, Short Trips and Long Trips.
Third part is empty so you can choose what to write in it. The funniest part is the back pocket that contains some stickers. You can also register yourself at Moleskine websites to be able to download some templates.

Druhá část obsahuje záložky Wish list, Planning, Weekends, Short Trips a Long Trips.
Záložky ve třetí části jsou prázdné a můžete si tedy sami zvolit co si do nich napíšete. Na konci sešítku je zadní kapsa, ve které se ukrývají samolepky. Když se na stránkách Moleskinu zaregistrujete, je možné si stáhnout nějaké šablony, které si do sešitu můžete nalepit.



Another passion journals you can buy are e.g. Recipe, Beer, Book, Art, Music and many others. Travel journal costs 19,95$ and you can buy it at the official Moleskine websites. Alternate notebooks to the Moleskine are beautiful travel journals from the Australian brand kikki.k. On orderes above 150$ is free shipping otherwise 10$.

Další passion journals, které můžete najít v nabídce jsou např. Recipe, Beer, Book, Art, Music a mnoho dalších. Cena travel journalu je 499 Kč a koupit se dá v knihkupectví Neoluxor nebo na oficiálních stránkách Moleskinu. Alternativou k Moleskinu mohou být cestovatelské sešítky od australské značky kikki.k. Poštovné do ČR stojí 10 dolarů a při objednávce nad 150 dolarů je zdarma.


Travel journal from  Kikki-k

2 komentářů:

  1. To jsou skvele deniky :)

    Zvu tě ke mě na giveaway http://fashionaddiction-style.blogspot.dk/2014/10/giveaway-echopaul.htmlhttp://fashionaddiction-style.blogspot.dk/2014/10/giveaway-echopaul.html

    OdpovědětVymazat
  2. skvely, to bych take potrebovala:))

    PS: Zvu te na svoji giveaway, ktera konci brzy! Budu rada kdyz se pripojis:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2014/10/giveaway-design-your-own-cases-and.html#comment-form

    OdpovědětVymazat