London markets

Source
Z Londýna jsem se vrátila před pár dny a jako první jsem se rozhodla napsat článek o tom, co se mi na tomto městě líbilo nejvíce, tedy o trzích. Když jsem odjížděla, tak moje představa o Londýně zahrnovala pouze London Eye, Big Ben a Tower bridge. Do Londýna jsem se vydala za svojí kamarádkou, která zde žije a pracuje jako au pair. Bylo to poprvé, co mě po cizím městě provázel někdo, kdo ho opravdu zná. Předpokládám, že kdybych jela sama a nebo s cestovkou, tyto trhy bych nejspíš nikdy nenavšítila. Kvalita fotek v článku není příliš dobrá, protože jsem hned po prvním dni ztratila foťák v autobuse a zbytek pobytu jsem byla nucena fotit na tablet.Naštěstí jsou Angličani ty nejhodnější lidi (a od tohoto incidentu také moji nejoblíbenější lidi), protože foťák někdo našel a odnesl do ztrát a nálezů, takže se s ním opět shledám. 

I came home from London few days ago and I decided to write a blog post about the thing I liked the most - the markets. When I was going to London, my idea of this city was just London Eye, Big Ben and Tower bridge. I went there to visit my friend who lives and works here as an au pair. It was the first time I was guided abroad by a person who really knows the city. If I would be there alone or with some travel agency I believe I would not probably visit these markets. Quality of the photos is not good, because I lost my camera in a bus after the first day. Luckily the English are the nicest people ever, beacause someone found it and gave it to the lost property so I will be reunited with my camera soon again!

BOROUGH MARKET


Borough market se nachází ve čtvrti Southwark na jižním konci London bridge a je jedním z nejstarších a největších trhů v Londýně. První zmínky o něm spadají dokonce až do roku 1054! My jsme trh navštívily v sobotu, kdy byl opravdu hodně zalidněný. Koupit se zde dá snad každé jídlo co vás napadne. Pečivo, koláče, cupcaky, čokoláda, víno, sýry, maso, ryby, hamburgery, všechny možné nápoje a dokonce i raclette, který voněl i vypadal naprosto úžasně, ale od koupě mě odradila obrovská fronta. Na tomto trhu se mi strašně líbilo, že téměř každý stánek nabízel ochutnávky, takže jsme dobu jen chodily kolem a ochutnávaly co se dalo. Nakonec jsme si koupily pouze brownies a hot honey,lemon, ginger a hot mulled apple. Všechno bylo vynikající a také to bylo poprvé, co jsem pila hot apple ve kterém plavaly kusy jablek. 

Borough market is located in the Southwark, south end of the London bridge and it is one of the oldest and biggest market in London. First reference came even from the 1054! We visited this place on Saturday and it was very crowded. You can buy all the food you can possibly imagine. Pastry, cakes, cupcakes, chocolate, wine, cheese, meat, fish, hamburgers, all baverags and even raclette that smelled so amazing! Unfortunatelly the queue was too long so I resisted. I liked that every stand offered tasting, so we walked and tried almost everything. Finally we bought only brownie and hot honey,lemon, ginger drink and hot mulled apple. All of it tasted great and it was my first time drinking hot apple that was actually made from an apple.



BRICK LANE MARKET

Z Borough marketu jsme pokračovaly procházkou podél řeky, kolem Tower bridge až do ulice Brick lane, která je tak trochu undergroundová. Narazíte zde na spoustu zvláštně vypadajících lidí a zajímavých míst, mezi které patří i Brick Lane Market. Na tomto místě najdete jak jídlo, tak i další spoustu věcí. My jsme se ale tradičně opět zaměřily právě na jídlo. Jelikož bylo už hodně po standardním čase oběda, měly jsme vcelku hlad a tak jsme se rozhodly, že zde poobědváme. V Brick Lane market naleznete mnoho stánků s jídlem, přičemž každý z nich zastupuje nějakou světovou kuchyni a podává místní speciality. Můžete tedy ochutnat jídlo z Mexika, Japonska, Thajska, Číny, Bolívie, Guatemaly, Etiopie a z mnoha dalších exotických míst. Skvělé je, že u každého stánku nám prodejce hned podával lžičku a nabízel ať z jeho kotlíku ochutnáme. Vyhnete se tak koupi jídla, které by vám nakonec nechutnalo. My jsme nakonec poobědvaly u Thajského stánku Thai Kari. Za 5 liber jsme dostaly vynikající a ohromnou porci.


After Borough market we went along the river, to the Tower bridge and than to the Brick lane street which is kinda underground. You will meet here many interesting people and interesting places. One of them is deffinitelly the Brick Lane Market. You will find here food and also many other things. We targeted the food. Every stand represented some local cuisine all around the world so you could try food from Mexico, Japan, Thailand, China, Bolivia, Guatemala, Etiopia and many other exotic places. I highly apreciated the sellers givig you a spoon to try the food first and then decide if you buy it or not. We ended up with thai cuisine buying the Thai Curry. We paid 5 pounds and were given a huge tasty portion.


Brick lane


SPITAFIELD MARKET

V porovnání se dvěma výše uvedenými trhy se mi tento líbi nejméně. Pokud se budete ale nacházet někde v okolí, určitě se vyplatí se na něj také podívat. Na tomto trhu jídlo nepřevládá, ale naleznete zde spíše oblečení a velké množství doplňků. Spitafield market se nachází v City přímo vedle Brick lane.

To compare Spitafield with Borough market and Brick lane it was my least favorite, but if you are around do not hessitate and go in. It is not so food focused and you will find here more clothes and jewlery. Spitafield is located in City, right next to the Brick lane.


Source


2 komentářů:

  1. hi there!

    what a lovely blog post !

    great blog you have here keep up the good work :)

    would be great to see you over on my blog http://myroutinesjade.blogspot.co.uk/

    Jade xx

    OdpovědětVymazat