Let's Get Packing!

Je to tady! Moje oblíbená činnost - balení. Pro většinu lidí je to otrava, ale já miluju balení. Balení totiž znamená, že se někam jede. A já ráda někam jezdím. Vždycky si dopředu napíšu packing list, který průběžně doplňuju a těším se, až nastane ta doba, kdy už balení nebude tak podivínský abych za to schytala nějakej zmatenej pohled (stejně ho schytam). Nicméně, vyhodnotila jsem, že dneska, 6 dnů před odjezdem, je právě včas na to začít balit. A samozřejmě se o celý proces podělit.

It is here. My favorite activity ever. The packing. The most people don't enjoy packing, but not me. I love it. Packing means that I am going somewhere. And I like to go somewhere. I always write down a packing list and I am looking forward to the day it will not be weird to start packing (I know my boyfriend will tell me I am weird anyway). Well, I decided today is the day, 6 days before departure and I have started to pack. And I will share the whole process. 



Nejdůležitější je samozřejmě pas. Já si tím svým strašně ráda listuju a kochám se všema razítkama a proklínám Schengenský prostor, který mě o všechny evropský razítka připravil (to je samozřejmě vtip. Alespoň z části...). Příští rok pas ale bohužel budu muset vyměnit za nový, což bude další velká rána. Jinak pod pasem vidíte kousek mojí nástěnný mapy, kterou jsem dostala k narozeninám a kam si lepím kolečka na navštívená místa, viz. Vancouver. Až si budete jistý, že máte pas, můžete se přesunout k dalšímu kroku, kterým jsou zcela jistě peníze. Já veškerej svůj majetek rozdělila na dvě půlky. Jednu jsem si vyměnila na dolary a druhou nechávám na účtě, ale asi je to fuk, protože stejně všechno roztočim po hospodách a obchoďákách. Další nezbytností jsou sešítky a psací potřeba. Sešit vespod je Moleskine, o kterém jsem se už rozplývala zde a sešit navrchu je prostě sešit, kam jsem si poslední dobou zapisovala všechny místa, který chci navštívit, kam se dá jít zadarmo, kde jsou nejlepší hamburgery, obchoďáky a podobně. Sluneční brýle jsou samozřejmost, jelikož podle předpovědi to vypadá, že by krom občasných bouřek mělo být víceméně slunečno. Hurá.

The most important thing is the passport. I like to browse through it, looking at all these stamps and hateing the Schengen area for deprives me of European stamps (I am joking, a little..). The next year I have to change my passport so it will be another disaster. Anyway under the passport you can see my map that I got as a birthday present and I am sticking the small stickers to the visited places (like Vancouver). When you are sure you have a passport, check your money. I have devided all my money into the two parts. One of them I changed for dollars and the other stays on my credit card. But I guess it doesn't mind because I will spend all of them in restaurants and shops. Another important thing is the Moleskin diary I told you about in this post and another diary where I wrote down all the places I want to see, all the places I can visit for free, shops etc. Sunglasses are must have becuse the weather forecast says it should be sunny. Yay.



  • CABIN LUGGAGE

Po celkem dlouhý době poletíme s normální leteckou společností a já jsem celá šťastná z toho, že moje cabin luggage nebude moje only luggage. Já to fakt moc nemám ráda muset sbalit všechny potřebnosti do jednoho batohu a všechnu kosmetiku do 20x20cm pytlíčku. Jelikož cesta bude celkem dlouhá, pokládám za důležitý mít s sebou hodně zábavy. V letadle sice budeme mít každej svůj screen s nejnovějšíma filmama, nicméně já u filmu vydržím tak maximálně hodinu a půl a pak už mě to nebaví. S přítelem si moc zábavy taky neužiju, protože ten naopak shlídne filmů klidně 5 za sebou. Beru tedy zodpovědnost za zábavu do vlastních rukou a do batohu balím tablet, kde mám staženou novou knihu, Elle, mp3 (používá to vůbec ještě někdo? Já jo, protože mě nebaví vybíjet telefon posloucháním písniček) a průvodce New Yorkem (sice už ho mám přečtenej, ale je v něm mapa, což se může hodit až budeme po příjezdu bloudit). Chybět nemůžou ani ponožky se sovou, pro případ, že by to přeháněli v letadle s klimatizací. Vzpomínám si, jak jsem na cestě z Dubaje celejch 5 hodin v kuse drkotala zubama i přesto, že jsem byla přikrytá dekou. Tentokrát nic nenechám náhodě a do batohu přijde ještě mikina, která je právě v pračce. Co se týče oblečení, tak při cestování razím heslo pohodlí nadevše a vždycky jenom nechápavě koukám na ženský co se na nějakej delší let vydaj v deseticentimetrovejch jehlách. Já teda osobně v letadle nesnesu ani džíny, takže volím legíny a šedý delší triko, který trochu připomíná spíš pyžamo, ale je mi to fuk. A poslední věc, co příjde do batohu je ten malej plastovej pytlík, tentokrát jen s pár zakladníma kosmetickejma tekutinama.

We will fly with a non low-cost airline after quite a long time and I am so happy that my cabin luggage won't be my only luggage. I really don't like packing all my cosmetics into one 20x20cm plastic bag. Because the journey will be long I need to have some entertainment. We will have these screend with movies in the plane, but I am not any big fan of watching movies. I guess I will see one and than get bored. My bf is totally different and he is able to see 5 movies in a row. So I have to entertain myself in a different way. I am taking my tablet with a new book, Elle, mp3 player and New York guide. I am also taking my owl socks in case the air condition will be too strong. I remember the flight from Dubai where I froze the whole 5 hours even with a blanket so I am taking also a jumper with me that is in a washing machine right now. Talking about the clothes I need to be comfortable during flight. I do not understand how some ladies can go for an 8 hours long fight with a 10cm high heels. I am not able to wear even jeans in a plane. I will wear leggins together with a longer grey t-shirt from H&M that looks like a pyjama, but I do not care. Last thing in my backpack will be that small plastic bag filled only with some basic cosmetisc liquid. 



  • BEAUTY AND ACCESSORIES

Už chápete proč kosmetiku nerada balím do 20x20 cm pytlíčku? Mám jí dost. A když se nemusím balit příliš úsporně, tak si pro jistotu zabalím téměř všechno co by se mohlo alespoň trochu hodit. S doplňkama jsem se naopak snažila celkem šetřit, protože když je hodně velký vedro, tak na sobě stejně žádný cinkrlátka moc nesnesu. Náhrdelníky a naušnice si beru spíš pro případ nóbl večerů. Přes den si vystačím s Pandorou a pár náramkama, který teď docela ráda nosím. Na Pandoru si rozhodně chystám koupit nový přívěsek. Moji dva favoriti jsou socha svobody a hvězda s kamínky. 

Do you now understand why I do not like to pack cosmetics in the 20x20 cm pack? I have got a lot of it. And when I am not forced to pack economically I pack everything. I tried to take not as many accerrosies because when it is hot I do not like to wear them. That necklaces and earrings are for some fancy evenings. During the day I will wear my Pandora and some other bracelets. I am also going to buy a new Pandora charm. My two favorites are the Statue of Liberty and the star with zircons.



  • CLOTHES

S oblečením jsem se narozdíl od kosmetiky snažila být hodně úsporná a vzít si opravdu jen to nejnutnější. Ráda bych si totiž nechala víc místa v kufru kdyby byl NY přece jen takový nákupní ráj, jak se všude píše. Kabelku si beru jen jednu maličkou. Růžový tenisky budu mít na sobě a do kufru přidávám už jenom sandále a vlastně možná ještě žabky, kdybychom se vypravili někam na pláž. S myšlenkou celodenního chození po městě v šatech a teniskách už jsem se smířila, ale až půjdeme do 230 fifth, což je vyhlášený bar s krásným výhledem na noční NY, tak za vandráka rozhodně být nehodlám. Čistě pro barové účely jsou i černé šaty. 

I tried not to pack many clothes, because I would like to have a spare space in my luggage to be able to buy something in the US. I am taking only small black handbag, because I hate walking whole day with some heavy bag. I will wear the pink sneakers to the plane and I will pack only sandals into the luggage. I get used to the idea of walking all day with dress and sneakers but when we go to the 230 fifth, which is a popular bar with a wonderful night view to NY, I am not gonna be some tramp. For this bar reasons I am packing that short black dress.


  • SUITCASE

A na závěr to nejdůležitější - kufr! Tenhle je od značky Benzi, je to klasická skořápka a já ho můžu jedině doporučit. Uvnitř má jedno oddělení na zapínání a ve druhém je gumový popruh. Vždy se mi do něj všechno krásně vejde a tím, že je kufr tvrdý jsou všechny věci v bezpečí. Má také zabudovaný zámek, což je další príma věc, ale do USA bohužel nepoužitelná. Klobouk možná nakonec zůstane doma, vypadám v něm jako pako. 

The last but not least is the suitcase. This one is from Benzi, it is a shell and I can only recommend it. There are two compartments inside - one with a zipper and the other one with an elastic band. It is spacious enough and it has an inbuilt lock that I will not unfrotunately use on the way to the US. The hat will maybe stay at home cause I look like a weirdo.




1 komentářů:

  1. Trochu mě mrzí, že jsem si nesbalila s tímto článkem:/ Já opravdu nebalím ráda a zabralo mi to celé odpoledne:( příště jednoduše otevřu tento článek:D

    OdpovědětVymazat