Bavaria - Germany

This post is about my latest trip. Initially we planed to go to the seaside but finally we ended up in Bavaria and I do not regret it at all. The main goal of our visit was Legoland in Günzburg, but we also visited two other places.

We started our journey in Prague again. This time it was no plane, but car. I enjoy driving so much plus German highways are for free and in much better condition than in Czech republic. I thought we could see some landscape, but it turned out to be a nonsense. I had a feeling that Germany is one big highway. Even the art work Entropa by David Černý portrayed Germany as a highway. Anyway our first stop was the Neuschwanstein castle. This castle is one of the most famous and most visited sights in Germany and it was even the inspiration for Disneyland's Sleeping Beauty castle. As we are not any huge fans of the castles interiors, we decided to take a 40 minutes trip up to the hill and ended on the Maria's bridge that gave us a wonderful view to the castle on one side and wonderful view to the waterfall on the other. You can also skip the hill climbing and go buy bus. It is quite cheap but we are young people full of energy (I almost died).

Tento článek je o mém posledním výletě. Původně jsme chtěli jet někam k moři, ale nakonec jsme skončili v Bavorsku a vůbec toho nelituji. Hlavním cílem naší návštěvy byl Legoland v Günzburgu, ale podívali jsme se ještě na další dvě místa.


Naše cesta začala opět v Praze. Tentokrát jsme necestovali letadlem, ale autem. Řízení mám moc ráda a navíc německé dálnice jsou zadarmo a v mnohem lepším stavu než ty české. Těšila jsem se, že když pojedeme autem, tak uvidíme kousek z Německa i cestou, ale mýlila jsem se. Německo je podle mě jedna velká dálnice!  Naše první zastávka byl zámek Neuschwanstein, který je jednou z nejznámějších a nejvíce navštěvovaných památek v Německu a dokonce se stal i inspirací pro hrad Šípkové Růženky od Disneyho. Jelikož nejsme žádní velcí fanoušci prohlídek zámků, rozhodli jsme se podniknout 40 minutový výšlap na kopec, na jehož vrcholu se nachází Mariánský most, ze kterého je na Neuschwanstein nejhezčí výhled . Pokud chcete, túru můžete vynechat a svést se nahoru autobusem, který vůbec není drahý. My jsme ale mladí lidé plni energie a tak jsme šli pěšky (skoro mě to zabilo)





After climbing down we continued in our journey. I presented myself as a great navigator at the moment when we saw "Welcome in Austria" sign. No, we did not plan to visit Austria. Anyway we finally reached our accomodation. I found realy cheap accomodation on airbnb It was located it Salgen - small village with 700 inhabitants, only 40 minutes by car from the Legoland. The house owner was a farmer and she hosted people from all around the world which means she spoke fluent English. She also had a map with pins from her hosts. We were the first pin from the Czech republic. Plus she made an awsome breakfast for us. Everything was homemade from the cheese to the juice. And the price of it was ridiculous. One night with breakfast for one person costed 13 euro!

The second day we were treated with yummy breakfast and than we headed to the main goal of our journey - the Legoland! We bought ticket online for 30 euro (buying on place costs 40) and 6 euro parking ticket. Legoland opens at 10 am and closes at 6 pm. We spent there the whole day and it was the most entertaing day in my life! We were lucky enough because the weather was great and there were also not many people that means no queues.

Po této menší túře naše cesta pokračovala. V okamžiku kdy se před námi objevila cedule "Vítejte v Rakousku" se ukázalo jak moc špatný jsem navigátor. Po všech peripetiích jsme ale nakonec dorazili do místa našeho ubytování. Velice levně se dá najít na airbnb. Nacházelo se v Salgen, což je malá vesnička se 700 obyvateli asi 40 minut autem od Legolandu. Dům patřil farmářce, která hostila lidi z celého světa, tudíž mluvila skvěle anglicky a měla v domě mapu, kam jí každý návštěvník připnul špendlík. Byli jsme prvním špendlíkem z České republiky. Paní domácí navíc dělala ty nejlepší snídaně. Vše bylo domácí, od sýrů až po džusy. A za to všechno jsme zaplatili jen 350 Kč za noc za osobu.

Druhý den jsme začali již výše zmíněnou snídaní a poté jsme zamířili do hlavního cíle naší cesty - Legolandu! Vstupenku jsme si koupili předem za 30 euro (na místě zaplatíte 40) a celodenní parkovací lístek za 6 euro. Legoland má otevřeno od 10 do 18 hodin. My jsme v něm strávili celý den a byl to jeden z nejzábavnějších dnů v mém životě! Měli jsme štěstí na počasí a také nikde nebyly žádné velké fronty, na populární atrakce jsme čekali maximálně 10 minut.




The internet is full of reviews saying food in Legoland is expensive, but I don't think so. We ordered large schnitzel with fries for 7 euro. Pretty good deal in my opinion.  
We tried all of the rides except the ones for small children and it was so much fun. I loved the roller coasters and the water ride. My boyfriend's favourite one was the Temple - some kind of Indiana Jones castle where you are riding in a small troley and shooting from the gun. We have also visited the 4D cinema, water park with many fishes, sharks, rays and Panorama view tower that sucked (nothing special panorama aroud Günzburg). Big part of the park is composed of lego cities. My favorite one was the Frankfurt airport and Venice.

Před odjezdem jsme všude na internetu četli recenze o tom, jak je jídlo v Legolandu drahé, ale podle mě to vůbec není pravda. Za obří řízek s hranolkama jsme zaplatili asi 160 Kč. Atrakce jsme vyzkoušeli všechny kromě těch pro malé děti. Moje nejoblíbenější byly horské dráhy a vodní dráha (doporučuju extra oblečení na výměnu s sebou). Můj přítel měl nejradši Templ, což byl hrad ve stylu Indiana Jonese, kde se jezdí ve vozíku a pistolí se střílí do všeho co svítí. Na této atrakci jsme byli alespoň 7x. Dále v areálu najdete 4D kino, podmořský svět s rybičkama, žralokama a rejnkoama a panoramatickou vyhlídkovou věž, která nestála za nic. Na průmyslové město Günzburg opravdu moc hezký výhled není. Velkou část areálu také tvoří atrapy měst vystavěné z lega. Mně se nejvíc líbily Benátky a Frankfurtské letiště.



Last day of our trip we decided to go to Lindau, town located by Boden lake. Lindau seemed to me very small and the only one interesting sight was actualy the statue of lion and the lighthouse. We also paid 0,80 euro to visit the lighthouse. The inner walls were painted with some sailor's pictures and the view was nice. We ate a typical German bratwurst for lunch in a local booth and then frozen yoghurt with strawberries for snack. My boyfriend did not like Lindau. I think the city is nice, but not worth 100 km travel.

Poslední den našeho výletu jsme se rozhodli navštívit Lindau, město ležící na břehu Bodamského jezera. Lindau mi přišlo poměrně malé a jedinou zajímavou pamětihodností byla socha lva a maják, na který jsme se za 0,80 centů vyškrábali. Vnitřní zdi byly vymalovány námořnickými kresbami a výhled byl nakonec celkem pěkný. K obědu jsme si dali klasický bratwurst, na který jsme se celou dobu těšili. Mému příteli se Lindau vůbec nelíbilo. Já bych město doporučila, pokud máte vyloženě cestu kolem, ale za 100 km zajížďku to nestojí.








2 komentářů:

  1. oh how I love Lego!! The lego version of Venice looks amazing. Neuschwanstein castle is on my bucket list so I'm glad Lego Land is not far away. Great deal on your accommodation! Road tripping in Europe is at the top of our to do list!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. If you love Lego, you must deffinitely love Legoland! :) Good luck with realizing the Europe road trip.

      Vymazat