Weekend in Český Krumlov

Český Krumlov jsem si vždycky moc přála navštívit. Stále jsme to odkládali a odkládali, protože to z Prahy přece jen není nejblíž. Když měly být díky státnímu svátku 4 dny volna, nechtělo se mi je celé trávit v Praze a volba padla právě na Krumlov. 


Ubytování jsme hledali docela last minute, takže už to bylo hodně probrané. Nakonec jsme ale narazily na penzion Fialka a myslím, že jsme si nemohli vybrat líp. Pokoj byl velice útulný a hlavně extrémně čistý. Navíc se před penzionem dalo bez problémů zaparkovat, což je velká výhoda proti ubytování přímo v centru města. Cena na noc byla 1400 Kč. Od penzionu je to asi jen 10 minut chůze do centra města. Kdybych měla město popsat jedním slovem, tak to bude jednoznačně slovo nádhera! Krumlov je rozhodně nejhezčí české město, jaké jsem kdy navštívila. 




Ze všeho nejvíc se mi na Krumlově líbila trasa, která vede zámkem až k zámeckým zahradám a po celou dobu se z ní nabízí krásné výhledy na město. Centrum města je plné úzkých uliček s malými obchůdky a spoustou restaurací a kaváren.















Na snídani můžu doporučit MLS Creperie, kam jsme zašli na brunch, který byl tak vydatný, že další jídlo, které jsme měli byla až česnečka někdy v 5 odpoledne. Na oběd je ideálním místem řízková restaurace Pivoňka, která má v menu pouze řízky, zato na všechny možné způsoby. Mým favoritem je řízek přes půl talíře. 



 


Při naší návštěvě jsme úplnou náhodou narazili i na degustaci vín, která se konala ve sklepení zámku a tu jsme rozhodně nemohli vynechat.



Jelikož je Český Krumlov malé město, které jsme během jednoho dne stihli projít několikrát křížem krážem, rozhodli jsme se druhý den využít k túře do přírody. Asi 20 km od Krumlova se nachází rozhledna Kleť. Můj původní plán byl vyjet lanovkou nahoru, pokochat se výhledem a pak sejít pěšky dolů. Nakonec jsem byla ale přesvědčená, že lanovky jsou pro loosery a my půjdeme pěšky. První půlka cesty bal příjemná procházka lesem do mírného kopečka. Poslední kilometr vedl ale přímo pod lanovkou do totálního krpálu, takže posledních pár metrů jsem lezla po čtyřech a nebyla skoro schopná promluvit. Odměnou za tenhle nadlidský výkon nám byla skvělá česnečka a ještě lepší pivo. O výhledu vám nic nepovím, protože na něj jsme díky hospodě nějak úplně zapomněli a místo abychom se šli podívat na vyhlídku, tak jsme raději zůstali u toho piva. Nicméně bych výlet na Kleť určitě doporučila, protože příroda cestou je nádherná a věřím, že i ta vyhlídka bude super.













2 komentářů:

  1. Krásné fotky! Já se tam chci taky moc podívat a už dlouho. S přítelem to máme v plánu a tak po zhlédnutí tvých fotek tam prostě brzy musíme zavítat. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat