Wish list #2

Z mého prvního wish listu si už zanedlouho budu moct odškrtnout hned první položku, tedy New York. Do odjezdu zbývá už jenom 70 dní (znáte aplikaci dreamdays? Super tip pro odpočítávací fajnšmejkry). A protože se do té doby už nejspíš nikam nepodívám a protože jsem zastáncem toho, že je potřeba se pořád na něco těšit, sestavila jsem si rovnou wish list číslo 2.

I have created my first wish list a month ago and I am so happy I can tell you I will check my wish number one soon - New York! Only 70 days to go! (do you know dreamdays app? Great tip for all the countdown lovers). And because I am not going anywhere else until than I have created at least wish list #2, where I included two places located in Europe which means it is not too financialy difficult to visit them. I hope I will be lucky enough to do it soon!



CINQUE TERRE - ITALY
Toto místo si z fotek nejde nezamilovat! Cinque Terre je pobřežní oblast, která je tvořena mnoha vesničkami vybudovanými ve skalách. Toto krásné místo, které je součástí UNESCA najdete v severo-západní části Itálie na Rivieře di Levante. Mezi jednotlivými vesničkami je možné se pohybovat vlakem, autobusem nebo lodí.

It is not posibble to not fall in love with this place if you look at the pictures! Cinque Terre is a coast region created by many villages build in the caves. This wonderful place, which is an UNESCO part is located in the north-west part of Italy in Riviera di Levante. It is possible to move between villages by the train, bus or boat.


Cinque Terre


SANTORINI - GREECE
Dalším evropským místem, které je na mém seznamu je Santorini. V Řecku jsem nikdy nebyla a právě Santorini mi z fotek přijde nejkrásnější. Nejvíc se mi líbí hotely, které jsou umístěné přímo na okraji skály a máte z nich výhled na širé moře. 

Another European place on my list in Santorini. I have never been in Greece and I definitely like Santorini the most from the pics. I would love to visit one of the hotels located on the seafront with this wonderful seaview.


Santorini

Santorini by night

Dreamy accommodation

ABU DHABI, UAE - SHEIKH ZAYED MOSQUE
Mešity se mi moc líbí a tahle je podle mého názoru ze všech nejkrásnější. Je to největší mešita ve Spojených arabských emirátech a rozhodně neslouží jen k modlení. Je zde obrovská knihovna a kulturní centrum, kde se pořádají nejrůznější sešlosti a vzdělávací programy. Jak už je pro UAE typické, tak mešita je plná luxusu a "nej." Najdete zde například největší ručně vyráběný koberec na světě, lustr posázený milionem krystalů Swarovski nebo sloupy vykládané perletí.

I really love mosques and I think this one is the most beautiful one. It is the biggest mosque in the United Arab Emirates and it is deffinitely not only for praying. There is a huge library and culture center where some education programms take place. This place is full of luxurious and "the best" as usual in UAE. You can find here the largest handmade carpet in the world, chandeliers that incorporate milions of Swarovski crystals or columns inlade with mother of pearl.

Sheikh Zayed Mosque

Mosque

MARRAKECH - MAROCCO
Marakéš je turisticky nejnavštěvovanějším místem Maroka a 5. místem v Africe. Nachází se ve vnitroemí a svoji rozlohou je největší hned po Rabatu a Casablance. Asi nejznámějším místem Marakéše je náměstí Djemaa El-Fna, což je v podstatě jeden obrovský trh. Toto místo nejvíce ožívá v noci, kdy se zde konají i nejrůznější vystoupení. Ve městě najdete samozřejmě i mnoho mešit a je tedy jasné, že já jakožto milovník trhů a mešit si toto místo nemůžu nechat ujít.

Marrakech is an inland city in Marocco and it is the most visited city in this country and the 5th in the whole Africa. It is also the largest after Rabat and Casablanca. The well known place in Marrakech is the Djemaa El-Fna square where the huge marets take place. This place gets very vibrant every night. There are also many mosques in Marrakech and me as a markets and mosques lover cannot miss this place.


Djemaa El-Fna
FIJI
Je asi jen jedno místo, které mám radši než velká města, trhy a mešity. Tím místem je pláž. A co by to bylo za wish list, kdyby v něm chyběla nějaká exotická destinace s křišťálově modrou vodou, bílým pískem a liduprázdnými plážemi? Fiji se nachází v Tichém oceánu východně od Austrálie. Vzhledem k tomu, že je Fiji na úplně druhé straně světa, tak let z Prahy s jedním mezipřistáním trvá lehce pod 30 hodin. Za tu cestu to ale určitě stojí. Zajímavostí je, že až do 19. století se zde praktikoval kanibalismus.

There is only one place I love more than big cities, markets and mosques. This place is a beach. And wish list without some exotic destination with white sand and turqois water is not a real wish list. Fiji is located in the Pacific ocean to the east of Australia. Interesting fact is that there were canibalism until the 19th century.


Fiji beach


3 komentářů:

  1. Hi! great list, they are all beautiful places, each one on a different way! You will love New York! AMAZING xx

    http://latravelera.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you!I hope New York will be great and I am looking forward to many posts I will write about it when I come home:)

      Vymazat
  2. skvely wish list! vsude bych se chtela podivat, byla jsem jen v marakesi na tomto seznamu a mohu jen doporucit:) do maroka se planuji vratit)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat