Prague restaurants Part II - Czech cuisine

CAFE IMPERIAL
Cafe Imperial je jednou z nejlepších restaurací, jakou jsem kdy navštívila. Nachází se přímo v centr Prahy, nedaleko Paladia. Hned u dveří je uvaděč, který se vás po příchodu ujme, aby vás dovedl ke stolu, sundal vám kabát a odnesl ho na věšák. Interiér je moc útulný, v secesním stylu s kachlovou výzdobou. Na jídelním lístku, který není příliš obsáhlý naleznete převážně česká jídla. V Cafe Imperial jsem byla několikrát a ochutnala jsem toho tedy celkem dost. Mým osobním favoritem je US Hunger Steak, který se podává s pepřovou omáčkou. I přesto, že ke steaku obvykle upřednostňuji hranolky, tak v Cafe Imperial je hřích si nedat kaši! Ta je totiž tak skvělá, že bych si jí objednala snad i ke kachně.  Při vybírání dezertu je potřeba trochu zapojit představivost. Je libo Savarin s armaňakem Castarede VSOP? Takhle se tam vážně jeden dezert jmenuje. Věřím že to bude dobrota, ale třeba taky ne. A proto jsem si raději objednala dezert, který ve svém názvu obsahoval slovo čokoláda. A udělala jsem dobře. Dostala jsem velikou čokoládovou kouli na kterou mi servírka asi 30 vteřin lila z hrnečku čokoládu dokud koule nezačala praskat a čokoláda se tak dostala i na zmrzlinu, která byla uvnitř. Návštěva této restaurace je kulinářským zážitkem. 

Cafe Imperal is the best restaurant I have ever visited. It is located in the center of Prague, not far away from the shopping mall Paladium. The interiour is in Art Nouveau style with the tiled decoration. The menu is consisted mostly of the czech cuisine. I have been in Cafe Imperial many times and I tried many dishes. My most favorite meal is US Hunger Steak, which is served with pepper sauce. Although I usually eat french fries together with steak you have to order mashed potateos! It is so delicious! While choosing your desert you have to involve an imagination. Would you like Savarin with armanak Castarede VSOP? It is a real name of some desert (and it is deffinitely not a czech name/words/whatever). I believe it is tasty but maybe it is not so I ordered something containing the word "chocolate" in its name. And I did right. I recieved big chocolate ball filled with an ice cream. This restaurant is a real culinary experience and if you are in Prague you have to visit this place.

US Hunger steak and Chocolate desert
The most beutiful taps
Cafe Imperial interiour

KULAŤÁK
Restauraci Kulaťák najdete přímo na kulaťáku v Dejvicích. Je vyhlášená svoji českou kuchyní a nic jiného na jídelním lístku také nečekejte. Moc se mi líbil stylový interiér připomínající starou pivnici. Ze všeho nejvíc jsem byla však nadšená z jídla. Ochutnala jsem kachnu se zelím a knedlíky a bylo to vážně vynikající. V této restauraci dělá dokonce šéfkuchaře pán, který má za sebou zkušenosti z londýnských restaurací oceněných michellinskou hvězdou. O kvalitě také svědčí, že i přesto, že ceny jsou poměrně vysoké, tak je zde vždy úplně plno.

The Kulaťák restaurant is located at the traffic circle in Dejvice. It is well-known for its czech cuisine and you will not find anything else in the menu. I really like the stylish interiour which looks like an old tavern. But what I like the most is the food. I ordered duck with dumplings and cabbage and it was so delicious! The chef in this place gained his experience in London where he cooked in restaurants awarded with michellin stars. If you like to visit this place I recommend you to make a reservation as it is always full.

Kulaťák
TWENTY7
Twenty7 není vyloženě česká kuchyně a ani na mě příliš nepůsobí jako restaurace, ale spíše jako moderní bistro. Nicméně je to moc pěkné a útulné místo, kde se naprosto fantasticky najíte. Twenty7 se nachází v Holešovicích, asi 5 minut od místa, kde pracuji, takže je to pro mě ideální místo na oběd. Každý den na jejich facebookových stránkách najdete menu, přičemž na výběr je ze tří jídel (jedno je vždy salát) a jedné polévky. Skvělé jsou i domácí limonády (okurková, kaštanová, zázvorová, malinová a bezinková). Obsluha je moc příjemná, jídlo výborné a polední menu za 100 Kč. Každý kdo se někdy vyskytne v Holešovicích by si toto místo neměl nechat ujít.

Twenty7 is something like a modern bistro in my opinion. Yo will not find here typical czech meals, but it is very cozy and nice place. It is located in Holešovice, 5 minutes from the building where I work - ideal place for a luch. You will find menu on their facebook profile every day and you can choose from three dishes (one of them is always salad) and one soup. I also like their homemade limonade (cucumber, chestnut, ginger, raspberry, elderberry). The stuff is very nice, food is delicious and the luch menu costs 100 CZK.



Pokud vás zajímají mé oblíbené asijské restaurac v Praze, článek najdete zde.

If you are interested in my favorite asian restaurants in Prague, the post is here.


2 komentářů: