Hotel review - Veranda Pointe aux Biches Mauritius

Veranda Pointe aux Biches je hotel, který se nachází v severo-západní části ostrova Mauricius ve městě Pointe aux Piments. Já jsem tento hotel navštívila v listopadu 2013 a tak moc se mi líbil, že jsem se rozhodla o něm udělat samostatný příspěvek, který by měl sloužit jako recenze těm z vás, kteří se na Mauricius chystáte a hledáte hezké ubytování.

Veranda Pointe aux Biches is the hotel located on the north-west part of Mauritius in city called Pointe aux Piments. I visited this hotel in November 2013 and I liked it so much I have decided to make a review to help everone who is going to visit Mauritius and who is looking for some nice place to stay.




Hotel je rozdělen na dvě části. V obou najdete bar i bazén, ale jedna část je takzvaná relaxing zone, což znamená, že zde neubytovávají žádné rodiny s dětmi a panuje zde naprosté ticho a klid. My jsme sice v relaxační části nebydlely, ale ve zdejším baru jsme trávily velkou část dne. Doporučuji ochutnat některý z výborných koktejlů do kterých se přidává místní domácí banánový rum, který je možné si v hotelu i koupit jako suvenýr. 

There are two parts in this hotel. There is a bar and pool in each one, but one part is called relaxing zone which means there are no children and you can enjoy total silence and peace. We were not accommodated in this part, but we spent big part of a day in local bar. I recommend you to try one of their delicious cocktail with home made banana rum which you can also buy as a gift in the hotel.

Relaxing zone
Pool at non relaxing zone

Mezi oběma částmi hotelu se nachází restaurace, ze které máte krásný výhled na moře. Co se týče jídla, tak už jsem zažila i pestřejší nabídku, ale nemohu říct, že bych si nepochutnala. Pokud patříte k těm lidem, kteří se už v 9 večer strašně těší ráno na snídani, tak budete nadšení. Snídaně jsou tady vážně perfektní. V hotelu se občas konal i nějaký speciální večer, kdy jste za příplatek mohli ochutnat nějakou místní specialitu. My jsme této akce využily, když se podávaly ústřice. 

There is a restaurant in the middle of both parts with a wonderful seaview. To be honest about the meal I have already experinced better choice, but I cannot say I did not like it. If you are one of the person who is looking forward to breakfast already at 9 pm you will love it here. Breakfasts are amazing. There were also sometimes some special offers in the evening and you could pay extra money to try some special food. We tried oysters that were delicious.

Restaurant

Outside of the restaurant

Breakfast

Ubytování bylo krásné. Můžete si vybrat, zda budete chtít bydlet v patře nebo v přízemí. My jsme zvolily přízemí, protože stačilo otevřít balkonové dveře a už jsme byly jednou nohou v bazénu (a druhou v baru). Při bydlení v přízemí je ale nutno počítat s tím, že pokud si nedáte velký pozor, balkonovými dveřmi vám sem tam do pokoje proklouzne nějaký tvor. My jsme měly štěstí na gekony a jednou dokonce i na myš, kterou nám musela pomoct vyhnat uklízečka s koštětem, Od hotelu jsme pak jako omluvu druhý den obdržely lahev šampaňského, což vzhledem k tomu, že jsme si ani na nic nestěžovaly bylo moc milé.

The accommodation was wonderful. You can choose if you want to have a room downstairs or upstairs. We wanted the downstairs because when you opened the balcony door in was one step to the pool and another step to the bar. While living downstairs you have to allow for the possibility of some animal coming to your room. We were sometimes visited by a gecko and one time there was even a mouse in our room. We had to call the maid to help us with a broom as it was not possible to get rid of the mouse without any tool. The next day we were given a bottle of champagne as a present which was super nice since we did not even complain about anything. 

Hotel room

Personál je zde moc přátelský a všichni si s vámi rádi popovídají. Od zahradníka jsme dokonce dostaly skvělý tip na to, kde si nejlíp užít svátek světel Diwali, o kterém jsem se zmiňovala v tomto příspěvku. Během svátku Diwali byl krásně vyzdoben i samotný hotel a k večeři bylo mezi ostatními jídly na výběr i tradiční slavnostní jídlo. 

The stuff is very friendly and everyone like to speak to you. We even gained a great tip from the gardner about the Diwali feast I have mentioned in this post. During the Diwali feast there was a beautiful decoration in the hotel and we could also try some local speciality during the dinner.

Diwali decoration
Diwali decoration

Hotel se nachází přímo na pláži, takže se nemusíte nikam kodrcat, ale u vody jste z pokoje za dvě minuty. Moře je krásně čisté, ale žádný výrazný mořský život se zde pozorovat nedá. Na to jsou prý lepší jiné části ostrova. Každý večer zato můžete přímo z restaurace pozorovat nádherný západ slunce. Hotel také často využívají páry pro svou svatbu. My jsme viděly během týdne hned dvě. 

The hotel is located directly at the beach so you have all the comfort. The sea is crystal clear, but I was not able to see any sealife. On the other hand you can watch a beautiful sunset every day from the restaurant. The hotel also offers a wedding. We have seen even two of them.

Sunset

Wedding preparation

The Beach

Pokud by vás zajímaly ještě nějaké další informace o hotelu nebo byste chtěli vidět více fotek, navštivte jejich oficiální stránky: http://www.veranda-resorts.com/en/hotel-veranda-pointe-aux-biches/welcome.aspx

If you would like to know some other info about the hotel or you would like to see more photos visit the websites of the hotel: http://www.veranda-resorts.com/en/hotel-veranda-pointe-aux-biches/welcome.aspx

1 komentářů: