Barcelona day 2

Náš další den v Barceloně jsme začali procházkou z Plaza Catalunya přes slavnou ulici La Rambla. Plaza Catalunya bylo lemováno několika stany, ve kterých bivakovali zastánci odtržení Katalánska. Dva dny po našem příjezdu domů se zde konala velká demonstrace za samostatnost, při které bylo zraněno 20 lidí. V Barceloně je rozkol mezi oběma tábory patrný téměř na každém rohu. Skoro na každém domě visí vlajka buď Katalánska nebo Španělska. Často jsme potkávali i lidi v ulicích, kteří jednu z vlajek nesli v ruce. 




V ulici La Rambla byl naším hlavním cílem trh La Boqueria, jehož návštěvu bych rozhodně doporučila každému návštěvníkovi Barcelony. Můžete zde ochutnat spoustu druhů ovoce, šunky, sýry, mořské plody, pečivo, sladkosti a mnoho dalšího. A i pokud nic neochutnáte, tak je zábava trhem jen procházet a vše si prohlížet.






Až dojdete téměř na konec La Rambly, můžete to vzít malými starověkými uličkami, které vás po menším zamotání dovedou až na pláž, podél které se dá jít dlouhou dobu. My jsme došli až k bronzové soše ryby, která září do všech stran už z dálky. Pod sochou jsme si sedli do náhodně vybrané restaurace, ze které byl výhled na moře a kde jsme si vychutnali polední pivo spolu s výbornou pizzou. Restauraci jsme opět vybírali podle toho, kde bylo nejvíc hostů. Nedaleko od bronzové sochy ryby se nachází Park de la Ciutadella, ze kterého je to jen kousek k Vítěznému oblouku. V parku se dá za 5 euro na půl hodinky půjčit loďka, čehož jsme samozřejmě využili. 












Protože jsme měli v nohách už asi 17 kilometrů, rozhodli jsme se kolem 4 hodiny zajít na hotel, kde jsme si dali šlofíka, abychom byli čerství na večerní návštěvu tapas baru, který jsme si předešlého dne tak oblíbili. 



Pokračování příště.

2 komentářů: