February & March moments

Od posledního článku už uplynula trochu delší doba a mezitím konečně dorazilo jaro! Mám ráda všechna roční období, ale jaro asi ze všeho nejvíc.



Tenhle fondant pekl Zdeněk a byl neskutečně výbornej. Pekl ho už mockrát, ale ze začátku byl ještě trochu problém to přesně vychytat s tou čokoládou. Někdy nebyla tekutá vůbec, jindy zas bylo těsto polosyrový. Teď už to má ale vychytaný úplně na jedničku. 


Letošního Valentýna jsme strávili v Cafe Imperial na našem oblíbeném steaku a snad ještě oblíbenější bramborový kaši. Jako předkrm jsme si dali telecí tatarák, kterej teda popravdě nebyl nic extra a jako  dezert jsme měli fondant, kterej se ani zdaleka nevyrovnal tomu nahoře. 



Recept na tyhle nejlepší domácí utopence najdete zde


Nejoblíbenější Wokin. 


A Singha je zase vzpomínkou na Thajsko.


Kamarádi nás vzali do Meat & Greet na hambáče, kterej byl úplně skvělej a hravě se vyrovná tomu z Palandy. Navíc je tam i krásný prostředí, takže za mě první hamburgrárna, kde se nejen skvěle najím, ale zároveň se tam dá i posedět v příjemným prostředí.


Domy v centru Prahy jsou krásný. 



Poprvé jsem zkoušela tatarák z lososa a byl hrozně dobrej. Recept je úplně jednoduchej. Nakrájíte lososa na mini kousky, přidáte citron, hořčici, pepř, sůl, malou červenou cibulku a je to.


V březnu jsme zvládli i poslední hory letošní sezóny. Jeli jsme s kamarádama do Harrachova a i přesto, že jsme měli velkou obavu z počasí a kvality sněhu, tak nakonec dopolední lyžování bylo skvělý. Odpoledne už to byla sice břečka, ale o to víc času a energie bylo na společenský večer. 


Aperol na horách nesmí chybět!


Nejlepší brownies v teď už bohužel zavřený restauraci Martin's Place v Holešovicích. 


Jarní procházky po Praze. 





Kamarádka měla v březnu narozky a mě napadlo, že jí seženu heliový balonky. Objevila jsem super obchod v Libni, kde vám balónky na počkání i nafouknou. Nějak jsem nečekala, že budou tak moc obrovský, takže jsem si s nima v tramvaji užila docela zábavy. Stále to ale za všechny útrapy, protože kamarádka měla velkou radost :)


A takovýhle skvělý mini pavlova dortíčky připravila! 


Asi před 14 dny se v Praze na Smíchovský náplavce konal Street food festival, kterej byl ale nakonec celkem velký zklamání. Přišlo mi, že každej stánek nabízel jenom samý hamburgry, Naštěstí nás zachránily klasický sobotní trhy na Náplavce, kde jsem si dala výbornej raclette a pak ještě krevety. 


Kolega v práci slavil narozky a donesl nám tyhle výborný chlebíčky ze Sisters. Kdo nezná, určitě musí vyzkoušet. Sídlo mají v Dlouhý a já obzvlášť doporučuju ten krevetovej!


Pátek po práci na Střeleckym ostrově. 


A úplně nejlepší zprávou na závěr je, že už za necelej měsíc letíme se Zdeňkem na víkend do Bruselu a Brug oslavit 7 letý výročí. 


                                              A za necelý tři měsíce frčím s mámou na Maledivy! #cannotwait



6 komentářů:

  1. Mňam to jsou dobroty! :) užívej si pořádně i za mě, já mám zas dietku, už mám po srandě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha,kez bych dokazala mit tak pevnou vuli jako ty! #90daysannie strasne obdivuju,ale jsem zatim ve stadiu celozivotniho odhodlavani,takze prozatim jen slintam nad fotkama:)

      Vymazat
  2. Božíí feed fotek <3 A jakooo mňam, WOKIN :((( <3
    P.S.: od teď tě sleduju a budu čekaaaat na fotky z Malediv!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Wokin je láska.
      A na fotky z Malediv se taky mega těším :D

      Vymazat