Recept na domácí utopence

Není to ani zdravý, ani fotogenický, ale utopenec s chlebem a vychlazeným pivem je prostě skvělej! A já vám řeknu jak si je úplně jednoduše připravit doma. U nás se po nich pokaždý zapráší rychlostí světla a už několikrát nás utopenec zachránil ve chvíli, kdy se nám nechtělo nic vařit nebo jsme měli poloprázdnou lednici.


Co budete potřebovat?

- špekáčky
- 3 bobkové listy
- 20 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- ocet
- vodu
- pálivou papriku/nepálivou papriku
- 2 cibule
- zavařovací sklenici


Postup?

Do hrnce nalijeme 600 ml vody, 300 ml octa, přidáme 3 bobkové listy, 20 kuliček pepře a 8 kuliček nového koření. Směs přivedeme k varu a poté necháme 5 minut mírně probublávat. Mezitím si oloupeme špekáčky a rozkrojíme je napůl. Rozkrojené a oloupané špekáčky posypeme paprikou. Pokud máte rádi pálivé tak pálivou, pokud ne, tak sladkou. Když je vše připraveno, začneme do zavařovací sklenice na střídačku vrstvit na tenké proužky nakrájenou cibuli a špekáčky. Poté vše zalijeme ještě teplým nálevem. Můžete k nálevu do sklenice přidat i chilly papričky. Doporučuji sklenici zalít až úplně po okraj, jelikož po několika dnech se nálev do špekáčků vsákne a trochu ho ubude. Z toho důvodu také špekáčky nevrstvím až po okraj, ale tak 10 cm pod něj, abych měla jistotu, že všechny buřty budou ponořené. Sklenici necháme trochu vychladnout a poté na 5 dní uklidíme do lednice. Podáváme s pivem, kozími rohy a chlebem.

1 komentářů:

  1. Jeeee, to bych si dala! Ale těžko to tady seženu a ještě hůř udělám :/ Bože, fakt bych si dala! :)
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat