Weekend in Germany (Amberg&Norimberg)

Tento víkend jsem společně s kamarády podnikla menší výlet do Německa. Kamarádi v pondělí odlétali z Norimberku na Bali, tak jsme se dohodli, že je tam v neděli hodím autem a udělám si s nimi výlet. Když se náš kamarád, který v Německu pracuje jako doktor dozvěděl, že budeme mít cestu kolem Ambergu, kde bydlí, pozval nás, abychom přijeli už v sobotu a strávili víkend s ním, což jsme samozřejmě s radostí přijali.

This weeked I made a little trip with my friends to Germany. They flew from Norimberg to Bali on Monday so we had a deal that I will take my car and drive to Norimberg, where we will spend the Sunday. Finally our another friend who is a doctor in a close town called Amberg, invited us to spend the whole weekend at his place.

V sobotu jsme tedy v poledne vyrazili z Prahy a cestou jsme to vzali ještě přes Plzeň, kde jsme podle Tripadvisoru vybrali super hospodu na oběd. Hospoda se jmenuje Purkmistr a nachází se na úplném okraji Plzně, takže se k ní dá krásně zajet a bez problémů před ní zaparkovat. Tripadvisor ji řadí hned jako druhou nejlepší restauraci v Plzni, o čemž svědčí i fakt, že při našem příjezdu byla nacpaná k prasknutí. Já jsem si dala kachnu, která byla obrovská a vynikající.

On Saturday afternnon we went from Prague to Pilsen at first to try the second best Pilsen restaurant according to Tripadvisor. It is called Purkmistr and I ordered a delicious traditional Czech duck with dumpling and red cabbage. 


Do Ambergu jsme přijeli kolem čtvrté odpoledne a hned se vydali s kamarádem doktorem na prohlídku města. Amberg se mi hrozně líbil. Je to malé, krásně udržované město, které má 40 000 obyvatel, takže se všude dá pohodlně dojít pěšky. Procházku jsme zakončili v baru na náměstí Markplatz. Večer jsme strávili u doktora doma, kde nám přichystal vynikající raclette.

We arrived to Amberg about 4 o'clock in the afternoon and we went with our friend-doctor to see the city which I really liked. Amberg is a small, very clean town with 40 000 inhabitants so you can walk everywhere. We finished our walk in a bar on Markplatz. Than we spend the night at doctor's home and he prepared super delicious raclette for us.











Druhý den ráno jsme se po vydatné německé snídani vypravili do Norimberku, který je od Amergu vzdálený jen asi 40 min autem. Při příjezdu do města jsme byli docela zaskočení socialistickou architekturou. Centrum města bylo ale o dost hezčí a z vyhlídky na Kaiseburgu už město vypadalo i celkem historicky. Hned při příjezdu nás pobavil Němec, který se nás zeptal odkud pocházíme. Na odpověď, že z České republiky nám odpověděl "welcome to Europe."

The otther day after real German breakfast we went to Norimberg which was only 40 min away by car. After arrival we were quite dissapointed with the socialist architecture, but the center of the city was nicer and from the Kaiseburg view the city looks even quite historical. After we arrived some German guy asked where were we from. When we told him we were from the Czech republic, he told us "welcome to Europe" which was quite funny and also quite confusing.









Amberg ani Norimberg asi nejsou úplně města, kam bych se vydala speciálně na výlet, ale pokud budete někde poblíž, tak jsou to určitě města na hezkou procházku. 

Amberg and Norimberg are not one of those cities I would go for some special trip, but if you will be somewhere close, they are nice cities for a walk.

2 komentářů:

  1. Welcome to Europe :D to mě hodně pobavilo...ai jako když se mě jedna Britka ptala odkud jsem a jelikož nevěděla, kde je Česko (jak neobvyklé), tak sem ji řekla, že sousedíme s Německem... a ona netušila ani kde je to Německo! :D jojoooo to je ta vyšší společenská třída bohatých Britů

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  2. V Německu jsem byla minulý víkend. Navštívili jsme Neuschwanstein a okolí.Moc se mi tam líbilo a hned po výletě jsem koukala na další krásná místa v Německu. Dost jsem byla překvapená, co Německo nabízí :) Takže teď začíná objevování sousedů...

    OdpovědětVymazat