Best Burgers in Prague

Hamburgery jsou super. Ale je potřeba vědět kam na ně jít. Můj táta za nejlepší hamburgr považuje chickenburger z McDonalda. A nenechá si vymluvit, že to fakt není ten nejlepší burger, který se dá v Praze najít. Kdyby se mezi vámi náhodou našel někdo podobného názoru, tak vás dnes doufám vyvedu z omylu a třeba i popostrčím k návštěvě některé z opravdu dobrých hamburgráren. Vytvořila jsem si takovou osobní hitparádu a tu se s vámi podělím.

Hamburgers are great! But you have to know where to go. My daddy still thinks the best burger is the chickenburger from McDonald's. Anyway if you are going to Prague and you want to try something local, let me introduce you my burger chart.

5. Burger Bar
Nebušická 93


Burger Bar je poměrně z ruky. Nejdřív musíte dojet na Bořislavku, odkud přesednete na nějaký autobus, který Vás doveze do Nebušic. I přesto, že jsme dva roky bydleli přímo na Bořislavce a tenhle podnik byl celkem dlouho na našem listě, dostali jsme se sem nakonec úplnou náhodou. Hned naproti Burger Baru je totiž bowling, kam nás pozvali kamarádi. O restauraci samotné vám toho tedy mnoho nepovím, ale bowling byl super, v příjemném prostředí, s milou obsluhou a zároveň jsme si mohli objednat z jídelního lístku, jako bychom seděli v protější restauraci. Na to, že se tohle místo objevuje snad ve všech hamburgrových žebříčcích, musím ale říct, že jsem čekala o dost víc. Maso v hamburgru chutnalo spíš jako karbanátek, slanina vůbec nebyla propečená a ani dresing nebyl ničím výjimečným. Pokud tedy nemáte cestu vyloženě kolem, tak si myslím, že kvůli hamburgru nemá smysl se vandrovat takovou dálku. Tip na závěr: Tatarák mají vynikající!

Burger Bar is quite away from the city center. You have to go to Bořislavka metro station first and than take a bus which takes you to Nebušice. We have lived near Bořislavka for two years and Burger Bar was on our to go list. Finally we went there because our friends invited us to the bowling, which is next to the restaurant and you can order anything from the restaurant menu when you are playing. This place is in almost every burger chart, but I have to say I was quite dissapointed. Bacon was not crunchy at all, dresing was not any special and the meal tasted more like a meat lofe. If you are not somewhere nearby I would say it is not worth the journey. Final tip: their steak tartare was amazing!

Burger Bar

Nádražní 100, Praha 5

Tenhle podnik jsem navštívila tento víkend, takže dojmy jsou úplně čerstvé. Poslední dobou je kolem tohohle místa docela hype, hlavně díky Elite bloggers promo akci. Prostředí se mi příliš nelíbilo. Jídla se vyrábí asi tak 2 metry od stolů v otevřené kuchyni, takže celý prostor je zamořený všemi možnými kuchyňskými výpary a pachy, což mi celou dobu bylo docela nepříjemné. Protože jsem momentálně na antibiotikách, tak jsem se musela spokojit s domácí limonádou, která byla výborná. Co se týče nabídky hamburgrů, tak mají na výběr opravdu nevšední kombinace, jako například s jablkem a skořicí, kozím sýrem, polníčkem a podobně. Já jsem se rozhodla pro klasiku -  maso, slanina, rajče, salát. Zdeněk si dal to samé akorát navíc jalapeňos. A byl to náš první hamburgerový rozpor. Doposud jsme se vždycky shodli jestli nám chutná nebo ne. Tentokrát byl Zdeněk nadšený, já ani zas tolik ne. Určitě hamburger patřil k těm lepším, ale vzhledem k tomu, jaké je okolo něj haló byla moje očekávání věší. Maso mi přišlo strašně málo ochucené a spodní část housky se začala až moc brzo rozpadat. Největším plusem jídla byla asi jeho fotogeničnost, což se rozhodně o každém hamburgeru říct nedá.

I have visited this place last weekend so my feelings are very fresh. This place became very popular last days especially because of the Elite bloggers cooperation. I did not like the space at all. They cook like two metres from the table you sit so the whole space is full of the smells, which was pretty disturbing to me. Because I am using antibiotic right now I had to order their homemade limonade, instead of beer, but it was very good. Their hamburger selection is very wide and original. You can find here hambuerger with apple and cinnamon or goat cheese. I decided to order a classic one - meat, bacon. tomatoe, letuce. Zdeněk ordered the same but with jalapeňos. And it was the first time we had a hamburger conflict. He loved it, but in my opinion it tasted quite average. I expected so much more because of the hype which is around this place right now. The meat seemed to me without any flavour and the bun started to crumbling too soon. The biggest plus of this food was its photogenic.

Le Burger
3. Bernard Pub 
Na Kocínce 3, Praha 6


Třetí místo obsadil podnik, který vůbec není hamburgrárna, nicméně hamburgr se na jídelním lístku nachází a je skvělej! Dělají k němu i výbornou omáčku a hranolky. Prostředí je z celé hitparády jednoznačně nejhezčí a v léte se dá dokonce sedět na zahrádce, což je bezpochyby velké plus.

Third place goes to the restaurant which is not a hamburger restaurant, but they have it on their menu and it tastes so delicious! They make it with amazing fries and home made sauce. The space is definitely the most beautiful from the whole chart and they also have a garden in the summer where you can sit and enjoy your meal.

Bernard Pub
Římská 29, Praha 2


Dish svedl o o své umístění obrovský boj s Palandou a důvod proč je nakonec Palanda první je asi jen ten, že jsem tam byla už snad stokrát a taky, že to prostředí je asi o trochu hezčí místo. I když, nalejme si čistého vína, ani v jednom podniku to není žádná velká sláva. Tohle mě na hamburgerových podnicích trochu mrzí. Neznám snad žádný, kde by mi přišlo prostředíextra příjemné a vhodné na nějaké delší posezení. V Dish jsou na sobě strašně namačkané stoly, takže člověk nemá ani trochu soukromí a to já ráda nemám. K hamburgeru jinak nemám absolutně co vytknout, byl vynikající! Stejně tak i domácí hranolky a omáčka.

Dish fighted a lot with Palanda and the reason why Palanda won is because I was there like milion times and the space is also a little bit nicer. But to be honest both restaurant should do something more with their space. The tables in Dish are very close to each other so you do not have any privacy which I hate. Anyway the burger is amazing! The fries and salsa as well. 

Dish
Zlatnická 11, Praha 1


A vítězem se stává Palanda! Je v centru, za 220 Kč dostanete obrovský hamburgr, omáčku, hranolky a coleslaw a za dalších 89 Kč litrový džbán dokonalýho domácího ledovýho čaje. Kdo ještě nenavštívil Palandu, jako by nebyl. Pokaždé je nutné si udělat předem rezervaci, protože když přijdete jen tak, určitě si nesednete. Já si vždycky říkám o stůl nahoře, protože prostředí dole mi přijde hrozný. Nahoře je to o trochu lepší, ale jak už jsem řekla, žádný z těchto podniků se určitě neřadí mezi místa, kde bych třeba chtěla slavit narozeniny. Ale na páteční véču a pivko naprosto dostačující. Na Palandě obzvlášť oceňuju housku, kterou si podnik nechává vyrábět na zakázku v jednom pražském pekařství a jeho nespornou kvalitou je, že ať hamburger jíte sebedýl, houska se prostě nerozmočí a nerozpadne! 

And the winner is Palanda! It is in city center and for 220 CZK you will get huge hambuerger, salsa, fries and coleslaw. For another 89 CZK 1l of amazing homemady ice tea. You cannot leave Prague without visiting this place. You have to make a reservation otherwise you will not sit. We always ask about the table upstairs because it is a little bit nice there. The bun in Palanda is great because you can eat you burger the whole night and it never fall apart! 

Cafe Palanda
Máte v Praze nějaké své oblíbené místo na hamburger? Já kromě Friday's na svém to go listu už žádný podnik nemám, tak se ráda nechám inspirovat.

Do you have any favorite burger place in Prague? I have still Friday's on my list so you can inspire me to another place.

0 komentářů:

Okomentovat