First day in London

Jak už jste možná v předchozích dvou příspěvcích zaznamenali, minulý měsíc jsem konečně navštívila Anglii. Nikdy předtím jsem zde ještě nebyla, takže jsem byla vážně zvědavá. Letěly jsme z Prahy s nízkonákladovou společností EasyJet. Cenu jsme sice nevychytaly zrovna nejlepší, ale velkou roli hrál i fakt, že jsme se vracely zpět v neděli, kdy jsou obecně letenky nejdražší. Cestování s EasyJetem se mi líbilo a v jejich palubním časopise jsem se dočetla, že bývají hodnoceny jako nejlepší a nejbezpečnější nízkonákladová společnost. Přilétly jsme na letiště Gatwick, odkud jede do Londýna přímý vlak. My jsme však nejprve zamířily do Brightonu a do Londýna jsme se vydaly až o tři dny později. Vlaky v Anglii jsou obecně hodně drahé, můžou vás vyjít až na 20 liber. My jsme si však rezervovaly jízdenku přímo na čas a koupily ji online jen za 5 liber. Nákup dopředu se tedy v tomto případě určitě vyplatí. 

DEN PRVNÍ
Do Londýna jsme přijely na stanici Victoria, kde už na nás čekala kamarádka, která v Londýně pracuje jako au-pair. Kufry jsme si na Victorii uložily do úschovny (celodenní úschova za 4 libry) a vydaly se objevovat Londýn. Naše trasa první den vypadala následovně

  • Buckingham palace - sídlo britské královské rodiny
  • St. James park - z parku jsem měla velký zážitek hlavně kvůli veverkám, které zde volně pobíhaly, vůbec se nebály lidí a klidně se nechaly krmit
  • Trafalgar square - náměstí, kde se nachází Nelsonův sloup a Národní galerie, kterou jsme poslední den také navštívily
  • Covent garden - nádherně vánočně vyzdobená tržnice
  • Liberty shopping mall - obchodní dům, který je krásný už zvenku. Uvnitř pak najdete spoustu oddělení se vším možným. Ovšem nic pro studentské peněženky. I tak byla návštěva Liberty zážitkem
  • Oxford street - známá nákupní ulice, která byla opět krásně vánočně vyzdobená
  • Big Ben a Westminster palace - sídlo britského parlamentu 

Den jsme zakončily naprosto skvělou večeří ve Wok for Walk, což je řetězec který najdete i v mnoha dalších městech (já o něm slyšela poprvé) a kde si můžete sami poskládat večeři. Vyberete si typ nudlí, druh masa, druh omáčky a případně i nějakou posypku navrch. Jídlo bylo vážně vynikající a pokud Wok for Walk někde uvidíte, určitě si tam nudle dejte.  

V Londýně jsme původně měly zarezervovaný Restup hostel, ale kamarádčina rodina byla tak hodná a nechala nás bydlet u nich doma, takže po prvním dni stráveném v Londýně, jsme nasedly na autobus společnosti Greenline, kde jsme si za 5,50 koupily zpáteční jízdenku a vydaly se do asi 50 minut vzdálené vesnice Bricket Wood, kde jsme nocovaly.




As you could guess from last two posts, I visited Great Britain last moth. I have never been there before so I was really curious. We flew from Prague with EasyJet. We did not have the best price, but the main reason was we flew back on Sunday that is well known as the most expansive day for flying from the whole week. I liked traveling with EasyJet and in their in flight magazine was written they were awarded the best and the safest low-cost airline. We landed at Gatwick airport and headed to Brighton, which means we went to London from Brighton by train. Trains are very expensive in Great Britain. Normal price from Brighton to London is about 20 pounds, but we booked our ticket online and on time so we paid only 5 pounds. 

FIRST DAY
We arrived to London to the Victoria station, where we were welcomed by our friend who works in London as an au pair. We left our baggage in lef-luggage for 4 pounds and headed to discover London. Our first day looked like this

  • Buckingham palace - home of the Royal family
  • St. James park - I really liked this place because of squirrels running everywhere. You could even feed them!
  • Trafalgar square - there is located the Nelson statue and also National gallery that we visited on our last day
  • Covent garden - market with a beautiful christmas decoration
  • Liberty shopping mall - beautiful building full of luxurious goods
  • Oxford street - shopping street with a beautiful decoration again
  • Big Ben and Westminster palace - the seat of British parliament

We ended up our first day in Wok for Walk- a great food chain where you can piece your dinner together. Firstly you will choose what kind of noodles you want, than a type of the meal, souce and some topping. The food was really delicious and if you meet Wok for Walk somewhere, do not hesitate and try it!

Originally we had a reservation in Restup hostel, but finally our friend's family was so kind and let us stay in their house. After a day spent in London we cought the Greenline bus, where we bought 5,50 return ticket and went to the 50 minutes far away village Bricket Wood, where we spent the night.

Oxford street


Big Ben


Buckingham palace

Covent garden

Squirrel in St. James park

Liberty shopping mall

National gallery at Trafalgar square



6 komentářů:

  1. London's so pretty! I hope you enjoyed it. x

    Beauty Soup || UK Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, I enjoyed it :) I especially loved the christmas decoration.

      Vymazat
  2. pekné fotky :) milujem celkovo ako je Anglicko vyzdobené cez vianoce aj tá atmosféra je úžasná ♥
    janesworldblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Vánoční Londýn je opravdu krásný, jsem ráda, že měli ulice vyzdobené už v listopadu a nepřišla jsem o to :)

      Vymazat
  3. Wow - i am so happy for you!!!! That is so great you've visited London! It is my dream destination for a lot of years and when i finally arrange the trip i will reread all your post before!!!

    Olga

    http://feelthetraveling.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much! I hope you will visit your dram destination soon and I will be happy if my post will be useful for you! :)

      Vymazat