Useful websites while planning your trip

Vždy když se chystám někam vyrazit, strávím mnoho hodin zjišťováním informací o daném místě pročítáním recenzí, cestovatelských blogů, hledáním užitečných tipů, obrázků atd. V tomto příspěvku bych vám tedy ráda ukázala své oblíbené stránky. Většinu z nich určitě všichni znáte, ale třeba se najde někdo, pro koho tyto tipy budou užitečné. Pokud budete chtít určitou stránku navštívit, stačí pouze kliknout na nadpis a stránka se vám automaticky otevře v novém okně.

Anytime I am planning some trip I spend many hours by searching the internet to get an information about the place. I read the reviews, travel blogs, tips, pictures etc. In this post I would like to show you my favorite websites. I am sure you know the majority of them, but maybe I will bring you some inspiration. If you want to visit the website just click on the headline and it will open in a new window.

Source

1. TRIPADVISOR
Tripadvisor je stránka založená na recenzích uživatelů. Vytvoříte si zde profil a pak už jen jednoduše hodnotíte hotely, památky, restaurace či atrakce, které jste v daném místě navštívili. Můžete přidat i fotku. Já mám Tripadvisor moc ráda a hojně ho využívám jak před cestami k získání informací, tak i následně po návratu při psaní recenzí, čímž svým malým dílem přispívám k obsahu stránek.

Tripadvisor is based on the user reviews. You will create a profile and than you can rate hotels, sights, restaurants or atraction you have visited. You can even add some photo to your review. I really like the Tripadvisor and I use it very often to get the info before my trip and to write some reviews after the trip.

Pokud máte nízký rozpočet a za bydlení se vám nechce příliš utrácet, Airbnb je ideální řešení. Na stránkách si vytvoříte profil, zadáte lokalitu kam se zrovna chystáte a pak už jen vybíráte z nepřeberného množství nabídek. Celý koncept funguje tak, že majitel domu/bytu ho nabízí "k pronájmu" za zlomek ceny, než co byste zaplatili v hotelu. U každého majitele najdete recenze od předchozích návštěvníků a zjistíte si tedy dopředu o koho se jedná. Já jsem přes tento server měla zajištěné ubytování při svém výletu do německého Legolandu a myslím, že jsme si nemohli vybrat lépe. Majitelka byla přátelská paní, připravovala nám snídaně a bydlení bylo za bezkonkurenční cenu.

If you are on budget and you don't want to spend a lot for accommodation, the Airbnb is a great choice. You will create your profile again, pick a place you are going to visit and than you can start to choose among many offers. The house/flat owner offer them "to rent" for a minimum price. Every owner has reviews on its profile so you can read who are you going to visit. I gained the accommodation at Airbnb when I traveled to Legoland in Germany and it was awsome. The owner was very friendly, she prepered us excellent homemade breakfast every morning and the price was unrivalled.

Další místo pro shánění bydlení je Couchsurfing. Tentokrát však bydlíte úplně zadarmo. Na stránkách máte opět profil, který je celkem dost podrobný a velkou roli zde hrají i recenze od odstatních lidí. Tím, že se jedná o bydlení úplně zadarmo, tak se od vás očekává, že na oplátku někomu poskytnete bydlení ve svém bytě. Zde budu upřímná a narovinu řeknu, že to jsem v plánu neměla a stránky jsem chtěla využít pouze pro bydlení zadarmo. Nakonec se mi to ale stejně nezadařilo. Pokoušeli jsme se zde něco sehnat před cestou do Benátek, ale všichni nám odepsali, že mají v tom termínu už plno. Jedni moji známí přes Couchsurfing ale našli skvělé bydlení přímo v centru Paříže, takže myslím, že za zkoušku to určitě stojí.

Another great website where you can find an accommodation is Couchsurfing. This time it is completely for free. You have your profile that is very detailed and big part of it are reviews. As it is for free you should offer your home for accomodation in retur. To be honest I just wanted to find a free accommodation. Finally I was not succesful. We tried it before our Venice trip, but everyone replied that their apartement is already occupied. But my friend had a great place to stay in the centre of Paris! So it is worth trying.

Source
4. WORLD OF WANDERLUST
World of Wanderlust je můj oblíbený blog o cestování. Autorkou je Australanka Brook Saward současně žijící v Berlíně. Její blog patří, se 4 miliony návštěvníků ročně, k jedněm z nejúspěšnějších v kategorii cestování. Napsala už i několik knížek a procestovala 50 zemí. Na jejím blogu najdete ohromné množství článků (publikuje obvykle jeden denně) s tipy z celého světa společně s velkým množstvím krásných fotek.  

World of Wanderlust is my favorite travel blog. The author is Australian girl Brook Saward living in Berlin right now. Her blog is with its 4 milion visitors per year one of the most famous travel blogs. She wrote some books and traveled 50 countries. You will find many posts (she usually writes one article per day) with tips all over the world together with many beautiful photos. 

Offline city guides je velice užitečná aplikace, která je součástí Tripadvisoru. Aplikace existuje pro téměř všechna významná města a jak název napovídá funguje i offline, takže jakmile si jí jednou stáhnete, můžete jí naplno využívat i bez připojení. Součástí aplikace jsou tipy na ubytování podle vašeho rozpočtu, restaurace, mapa, pamětihodnosti, kluby, bary atd. 

Offline city guides is a very useful app that is a part of Tripadvisor. The app is created for many cities and as you could guess from its name it works even offline. You will find tips for accommodation according to your budget, restaurants, map, sights, clubs, bars etc in this app.

Cestujlevne odebírám na facebooku. Díky těmto stránkám budete mít přehled o všech akčních letenkách a chybných tarifech společností, díky kterým se dá cestovat opravdu za pakatel. Příkladem akcí z posledních pár dní je zpáteční letenka do Thajska za 5990,- Kč nebo Seattle za 8662,- Kč. Stránky také občas přichází s články o různých destinacích nebo zajímavých tipech.

This tip is unfortunatelly only for the Czech readers, but I belive something simmilar exists all around the world. This website provides the tips for the cheapest airline tickets updated every few day so you will never miss the best deal.

Source
Znáte nějaké další užitečné weby, které rádi procházíte před vašimi cestami? Pokud ano, určitě mi o nich napište do komentářů. 

Do you know any other useful websites you like to browse before your trips? If you do, let me know in the comment section.

6 komentářů:

  1. To s tím ubytováním je bomba

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je pecka! Ani jsem nevěděla, že nějaké takové stránky existují, určitě se mi to bude hodit :)

    BayaChick

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy! všechny jsem si zapsala. Znám jen couchsurfing, který jsme hodně využívaly v Anglii a musím říct, že je to opravdu skvělá záležitost.
    BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rada,ze se ti tipy libi a doufam,ze se mi couchsurfing take jednou podari vyzkouset.Je to vazne super zpusob jak pri cestovani usetrit :)

      Vymazat
  4. Děkuji za super tipy, které určitě někdy využiji. Já jsem nedávno byla na dovolené na Fidži v Koroyanitu National Heritage Parku, a byla jsem uchvácená. Krásou přírody, kterou jsem měla možnost poznat, mě doslova ohromila. Průchod pralesem byl trochu náročný, ale vodopád, který se vynořil před mýma očima byl tou největší odměnou za celodenní cestu.

    OdpovědětVymazat