Podzim 2018



Podzim začal rozlučkou se svobodou v Liberci, kde jsme se loučily s kamarádkou. Nejdřív jsme ji překvapily vyzdobeným pokojem s dárečkama a pak jsme protancovaly celou noc. Druhý den jsme si nejprve udělaly výlet na Ještěd a pak jsme se přesunuly do wellness a den strávily o poznání poklidněji než byl ten předchozí. Pokud budete někdy v Liberci, tak určitě navštivte úžasnou řeckou restauraci Masa Buka. Má krásný a útulný interiér a jídlo bylo vynikající. 











O 14 dní později se konala krásná svatba. 


 Nové roční období je skvělá příležitost k nákupům nového podzimního oblečení. Já jsem si nejvíc zamilovala tuhle skvělou sukni z Reserved. 


Na doporučení Janka Rubeše jsme se vydali do café Taussig, které pomáhá postiženým lidem. Kavárna má lidové ceny a navíc nádherný výhled na pražský hrad. I přesto, že trochu poprchávalo, tak jsme seděli venku a užívali si krásného výhledu.


Protože poslední dobou má Zdeněk pořád nekonečně moc práce, tak čas od času jako vzorná hospodyně něco i uvařím. Můj poslední recept, který sklidil úspěch je mega jednoduchý a extrémně chutný. Na másle jen osmahnete česnek, přihodíte krevety, následně plechovku nasekaných rajčat, trochu naložených sušených rajčat, oregano, pepř, sůl a to celé promícháte s uvařenými špagetami. Úspěch zaručen.


Po delší době jsme vyrazili s kamarády na únikovku The Chamber. Už jsme zde byli na útěku z žaláře, který byl super. To, co jsme ale zažili tentokrát, to bylo něco neuvěřitelnýho. Vybrali jsme si dům duchů a celou hodinu než jsme se dostali ven jsme umírali strachy :D Kámoška prohlásila, že to byl nejhorší zážitek jejího života, takže to není asi úplně pro všechny. Nicméně, kdo se bojí rád, tak bude nadšený. Celá únikovka je úplně dokonale propracovaná a vážně vás vtáhne do příběhu. 


Nedělní kachna od babičky! 


Véča v Pizza Nuova. Mají tam výborné těstoviny s plody moře.



Letos jsme už po třetí vyrazili na Daniela Slosse, který v rámci svého turné přijel i do Prahy. Poprvé vystupoval v Kině Lucerna, což je o poznání krásnější prostředí než v Divadle u Hasičů, kde vystupoval dříve. Po představení jsme si zašli na kuřecí křidýlka do Hospody Lucerna, kde vaří až do 23.30 hod a křídla byly jedny z nejlepších, jaký jsem kdy jedla! 



A na závěr jeden knižní tip, který mi doporučila kamarádka. Jedná se o příběh česko-německé dívky z období války a poválečného odsunu Němců. Příběh je neskutečně emotivní a já osobně se od knihy nemůžu odtrhnout. 


A na úplný závěr jedna veliká novinka. Kupujeme pozemek! Poslední 4 měsíce neřešíme nic jiného než tahanice s realitkou, bankou a majitelkou. A dnes jsme konečně podepsali rezervační smlouvu. Sice ještě není úplně vyhráno, ale vzhledem k tomu, že všechny ostatní dokumenty musíme podepsat do našeho odjezdu na dovču, což je ve středu, tak doufám (a u toho klepu na všechny dřeva a zuby), že to klapne!



0 komentářů:

Okomentovat