Mám za sebou první tři dny v nové práci a také první víkend pracujícího člověka. Jaká je nová práce vám zatím nemůžu říct, protože celé tři dny jsem si jen studovala různé organizační věci, směrnice, seznamovala se s počítačovým programem ve kterém budu pracovat a podobně. Doufám, že od zítra už začnu pomalu pracovat a doufám, že mě to bude bavit. I přesto, že jsem doposud nic moc nedělala, tak jsem každý večer přicházela domů úplně vyřízená a byla jsem schopná jen ležet na gauči a koukat na televizi. Kuchyni jsem tedy viděla jen zdálky. O to víc jsem si to ale užila o víkendu a rozhodla jsem se, že upeču Míša dort. Tenhle dort jsem pekla už po druhé a protože mi přijde vážně super, podělím se s vámi o recept, na který jsem původně narazila na blogu Food Lover. Příprava je podle mého názoru trochu pracnější, ale pokud máte rádi Míša nanuk, tak si určitě zamilujete i tenhle dort, protože chutná úplně nachlup stejně!
I have spent my first three days at new job and I have also spent my first weekend as a working person. I cannot tell you how I like the new job because I have been reading some organizational documents and directives whole three days and I have also been learning how to work with a pc programme. I hope I will start to work tommorow and I hope I will like it. Despite the fact I did not work too much I came back home every evening totally exhausted. I only lied on the couch and watched tv. I saw the kitchen only from that couch. Anyway I compensated it today and I decided to bake the Míša cake. If you have never heard of this let me introduce it to you. Míša is a Czech name, but also a name of one of the most popular popsicle in my country. This cake tastes just as the popsicle and I really love it! I found the recipe on the blog called Food Lover.
Co všechno budete potřebovat?/What do you need?
- Korpus/Corpus:
- 4 lžíce moučkového cukru/4 spoon of powder sugar
- 1 lžíce oleje/1 spoon of oil
- 4 lžíce polohrubé mouky/4 spoon of flour
- 1 lžíce prášku do pečiva/1 spoon of baking powder
- 1 lžíce kakaa/1 spoon of cocoa
Ještě předtím než začnete dělat korpus, dejte si předehřát troubu na 180 stupňů. Následně si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky si dejte do větší mísy, bílky stačí do menší. Žloutky společně se 4 lžícemi moučkového cukru a 1 lžicí oleje ušleháme ručním šlehačem do pěnovité konzistence a bílky si ve vedlejší míse ušleháme do tuha. Do třetí mističky si smíchejte 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíci prášku do pečiva a 1 lžíci kakaa. Na závěr do mísy, ve které máme našlehaný žloutek, střídavě přidáváme bílek a moučnou směs. Vše důkladně promícháme, nalijeme do máslem vymazané dortové formy a dáme do trouby péct na 15-20 minut.
Before you start to make the corpus, let your owen preheat on 180 Celsius. Than you have to separate yolk from the egg white. Put the yolk to the larger bowl and egg white to the smaller one. Then mix yolk together with powder sugar and oil. In another bowl mix the egg white until it is solid. You can mix the flour, baking powder and the cocoa in the third bowl. Finally you should add egg white and the flour mix into the bowl where is the yolk mixture. You have to mix everything very carfully and than put the mixture into the greased cake form and put it in the owen for 15-20 minutes.
- Tvarohová náplň/Curd filling:
- 750g tvarohu/curd
- 200g másla/butter
- 150g cukr moučka/powder sugar
Máslo si necháme rozpustit v parní lázni a pak ve velké míse našleháme společně s tvarohem a cukrem. Vzniklý tvarohový krém natřeme na úplně vychladlý dortový korpus.
You let the butter melt in the steam bath and then you mix it in the larger bowl together with curd and sugar. Finally you spread the filling to the cold cake corpus.
- Čokoládová poleva/Chocolate icing:
- tabulka čokolády na vaření/baking chocolate
- 50g másla/butter
- 1 lžíce mléka/1 spoon of milk
Všechny ingredience necháme rozpustit ve vodní lázni a nalejeme na dort. Dort dáme do lednice a necháme ztuhnout.
You let all the ingredients melt in the steam bath and then pour it on the cake. You put the cake into the fridge and let it harden.
Mňam! Škoda jen že v té naší zapadlé anglické vesničce neseženu tvaroh :(
OdpovědětVymazatDiary of M