Paris day 2 - Eiffel tower, Invalides, Printemps, Sacre Ceur


Druhý den v Paříži jsme zahájili přímo u jejího největšího highlightu Eiffelovky. Myslím, že nejhezčí pohled na ní je při výstupu z metra na zastávce Trocadero a pak z parku, který se nachází přímo pod ní. Po pořízení asi pěti set fotek z každého úhlu jsme se vydali procházkou k Invalidovně, což je bývalá vojenská nemocnice, domov válečných veteránů a pohřebiště vojenských generálů. Pod zlatou kupolí je pohřbeni samotný Napoleon. Vstupu do areálu předchází osobní prohlídka, jako před každou francouzskou památkou. Před námi ve frontě stála muslimská dívka, po které voják chtěl, aby si rozepnula kabát, což odmítla udělat. Voják chápavě pokýval hlavou a nakonec ji donutil kabát  alespoň vyhrnout k pasu a poté ji vpustil dovnitř. To mi od něj přišlo celkem milé, že ji nenutil dělat něco, co by nechtěla, ale snažil se kontrolu provést jiným způsobem.  

We started our second day in Paris at its biggest highlight - Eiffel tower. I think the best view is from the Trocadero square and from the park which is located under the tower. After taking about 500 photos from every angle we went to Invalides, which is a former military hospital, home of war veterans and a military general cemetary. There is also a Napoleon grave under the golden dome. Before you enter you have to go through the security check like before every site in Paris. There was a muslim girl in front of us who refused to undo her coat and the soldier was very understanding and let her only to lift the coat up which I found pretty nice from him. 






Areál Invalidovny je obrovský, takže jsme se jen prošli zahradou a po chvíli nás přemohl hlad, takže jsme se vydali hledat nějaký supermarket, kde bychom si mohli nakoupit jídlo na piknik v parku. Po asi dvou hodinách chůze, kdy jsme zaboha nemohli narazit na žádný obchod jsme se rozhodli, že se najíme v restauraci. Snažili jsme se vybírat v postranních uličkách, ale když jsme asi u pátého menu pochopili, že jídlo pod 15 eur neseženeme, tak jsme rezignovali. Pizza s colou za petikilčo byla moc dobrá a nabití novou energií jsme se vydali dál prozkoumávat Paříž. Protože jsem cestovatel vždy dobře připravený, tak jsem věděla, že nejlepší výhled na Paříž si zdarma můžeme vychutnat ze střechy obchodního domu Printemps, ve kterém se mimo jiné nacházel i koutek s Pandorou, takže jsem si mohla pořídit vzpomínkový přívěsek v podobě malé Eiffelovky se zlatým srdíčkem. Printemps má asi 8 pater, trošku prozkoumat jsem zvládla jen první dvě, která byla nabitá kosmetikou snad každé značky na jakou si vzpomenete plus luxusníma kabelkama. Hodně mi to připomínalo Macy's v New Yorku. Vzhledem k nízkonákladovosti tohoto výletu jsem se ale bohužel musela spokojit jen s tím přívěsem. 

Invalides areal is huge so we only went through the garden and we had to go away soon because we started to be very hungry. We wanted to buy something in the supermarket and made a picknick, but after two hours of walking we ended up in a restaurant with pizza and cola. After the lunch we went to the shopping mall called Printemps because there is a wonderful view from the top of the building and it is for free. I also bought here new Pandora charm with little Eiffel tower and small golden heart to remember this awsome trip. Printemps is really huge and it seemed to me like Macy's in New York.

Invalides

Ponte de Alexandr

Printemps view

Printemps view of Sacre Ceur

Printemps view

Poslední zastávkou tohoto odpoledne byl Vítězný oblouk, kde se zrovna chystaly přípravy oslav výročí konce 2. světové války. Slavnou ulici Champs-Elyseé jsme si prošli jen zhruba do půlky, kde se nachází zastávka metra, kterým jsme odfrčeli na hotel si trochu odpočinout. 20 km v nohách nás přeci jen celkem zmohlo. Na večer jsme si naplánovali posezení s bagetou, sýrama a vínem na schodech Sacre Ceur, kde se nám z celé Paříže líbilo úplně nejvíc. Schody jsou plné mladých lidí, stále zde probíhají nějaká hudební vystoupení a mezi lidmi pobíhají Indové s ledově vychlazenými Heinekeny za 2 eura a pokaždé co se objeví policie, tak zmizí rychlostí blesku, aby se o pár minut později objevili připraveni zase prodávat.

Last stop of this afternoon was the Arc de Triomph. We saw also a little bit of Champs-Elysee as well and then we went home to refresh ourselfs. My app showed me we walked 20 km this day! In the evening we planned to buy baguette, cheese, wine and went to the Sacre Ceur steps, which is the best place of whole Paris in my opinion. Steps are full of young people, you can enjoy listening to musicians and you can buy cold Heineken from the Indian guys who sell them.

Arc de Triomph

Sacre Ceur steps

Montmartre

Poslední metro jezdí zhruba do půl jedné, takže před půlnocí jsme se museli zvednout, abychom si ještě stihli projít tzv. red district of Paris, což je ulice v Montmartru, kde se nachází věhlasný Moulin Rouge, ale kromě něj také spousta sex shop, strip klubů a podobných podniků, takže večerní procházka tímto místem je celkem zážitek. 

Last metro goes around half past midnight so we had to leave Sacre Ceur before midnight to see the red district of Paris, which is a street in Montmartre where is the famous Moulin Rouge cabaret and also many sex shops, strip clubs and other simmilar places, so the night walk in this street is quite fun.

Moulin Rouge

Red District of Paris



0 komentářů:

Okomentovat