New 7 Wonders - Cities

Jak jste možná zaznamenali, tak minulý týden bylo oficiálně vyhlášeno 7 nových divů světa v kategorii města. Výsledky vyhlásil v Dubaji zakladatel organizace New7Wonders Bernard Weber. A jaká města jsou tedy novými 7 divy světa?

As you may noticed, last week was the official announcement of  the New 7 Wonders Cities. The results were announced in Dubai by the New7Wonders president and founder Bernard Weber. Let's see which cities are the New Wonders?

BEIRUT - LEBANON
Bejrút je Libanonské největší město a zároveň i hlavní přístav. První zmínky o této metropoli jsou známé již z antického Egypta z 15. století před naším letopočtem.

Beirut is the biggest city of Lebanon and it is the main seaport. First reference came from the ancient Egypt in 15th century BC.

Beirut - Lebanon


DOHA - QATAR
Katarské město Doha bylo založeno teprve roku 1825 a v posledních letech zažívá obrovský rozmach, hlavně díky tržbám z ropy, díky kterým je Katar jednou z nejbohatších zemí na světě.

Doha in Qatar was build in 1825 and it grows up very quickly especially because of the oil takings that makes Qatar one of the welthiest cities in the world.

Doha - Quatar
 HAVANA - CUBA
Kuba se objevila i na mém Wish listu a to, že se její hlavní město umístilo mezi 7 divy světa, je dalším skvělým důvodem k návštěvě!

Cuba apears on my Wish list and the fact that its capital is now one of the New 7 wonders is another great reason for visit!


Havana - Cuba
VIGAN - PHILIPPINES
Abych byla upřímná, tak o tomto městě jsem nikdy předtím neslyšela. Z internetového průzkumu jsem zjistila, že se město nachází na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a to hlavně díky své unikátní architektuře. Ve městě žije 50 000 lidí.

To be honest I have never heared about Vigan before. From my internet resarch I found out this city is a World Heritage Site because of its unique architecture. The city has a population of 50 000 inhabitants.

Vigan - Philippines
KUALA LUMPUR - MALAYSIA
Kuala Lumpur je myslím naopak od Viganu o něco známější. Je hlavním a nejlidnatějším městem Malajsie a nachází se zde také nejvyšší dvojbudova na světě, která se stala symbolem Malajsijského rozkvětu.

Kuala Lumpur is well known compare to Vigan. It is capital and also the most populated city in Malaysia. You can find here the highest doublebuilding in the world that becomes a Malaysian development symbol.

Kuala Lumpur - Malaysia
LA PAZ - BOLIVIA
La Paz se nachází v nadmořské výšce 4000 m a je tak nejvýše položeným administrativním městem na světě a nachází se zde i nejvýše položené golfové hřiště. Panorama města je tvořeno věčně zasněženým vrcholkem hory Illimani.

La Paz's elevation is 4000 m above the sea level that makes it the highst adminstrative city in the world and you can find here also the highest located golf course. City's panorama is made by year round snow covered mountain Illimani.

La Paz - Bolivia
DURBAN - SOUTH AFRICA
Durban je nejrušnějším přístavem a také velmi oblíbeným turistickým místem v Jihoafrické republice.

Durban is famous for being he busiest port in South Africa and also very popular turist destination.

Durban - South Africa 


1 komentářů:

  1. ;o wow! I just knew about the new 7 wonders cities after reading this blog post. It even shocked me that Kuala Lumpur is on the list (I'm from Malaysia) :D

    xx ieyra | babysoulz

    OdpovědětVymazat