Thailand - Bangkok (Part II.)

První část příspěvku o Thajsku, která je zaměřena na ubytování a dopravu si můžete přečíst zde. Dnes bych vám ráda něco napsala o Bangkoku, ve kterém jsme dohromady strávili necelé tři dny. Bangkok je s největší pravděpodobností první místo, které po příletu do Thajska navštívíte, neboť sem lítá většina leteckých společností. Mezinárodní letiště, na kterém nejspíš přistanete se jmenuje Suvarnabhumi a nachází se na severu města, asi 40 minut od centra. My jsme na cestu z letiště zvolili taxi, jelikož nám to přišlo nejpohodlnější. V Bangkoku je ohromné množství hotelů, které se dají pořídit přímo v centru za velice příznivé ceny. 




Naše první ubytování - Chillax Resort se nacházelo asi 5 minut chůze od Khaosan road, kterou bych určitě všem doporučila k návštěvě. Přes den je to celkem obyčejná ulice, ale po setmění se promění v zábavní centrum města, kdy se každé volné místečko zaplní nekonečným množstvím stánkařů, kteří prodávají Pad Thai, mango s rýží, kokosy, kokosovou zmrzlinu, nepřeberné množství ovoce nebo třeba i brouky. Ty jsme samozřejmě museli ochutnat. Nebyli jsme příliš odvážní, abychom si vzali plný pytlík, který se nám nejprve malá thajka snažila napakovat. Místo toho jsme si raději vybrali dva druhy, které se nám zdáli nejmírumilovnější a ty jsme s veškerým sebezapřením strčily do pusy. Řeknu vám, že nejhorší na tom celém je překonat ten odpor, ale jakmile brouka začnete rozkousávat, přijde vám to jako byste měli v puse brambůrky. Je to křupavý a trochu slaný. Nejvíc ze všeho mi chutnalo pouliční Pad Thai, do kterého jste si mohli sami vybrat druh nudlí a masa. Mým nejoblíbenějším bylo krevetové s rýžovými nudlemi. Cena 35 Kč. Mimo stánkařů je ulice také plná nejrůznějších barů a diskoték. My jsme si nejvíc oblíbili Rocco bar, kde každý večer hrála živá hudba. Na ulici vás také budou nahaněči lákat na ping pong show, což je erotická show, na které létají míčky z nejrůznějších dámských partií a očividně se jedná o thajský národní sport, protože nabídek na návštěvu téhle show jsme dostali nekonečně mnoho. Další bizarností jsou tzv. laughing baloons, což jsou klasické heliové balónky, ovšem předpokládám, že v nich není to samé hélium, které nám v dětství srandovně měnilo hlas, jelikož lidé po pár balóncích vypadali pořádně sjetě.









Další čtvrtí, která stojí za návštěvu, je Patpong. Jedná se o oblast, kde se nachází velký trh se vším možným. Hned vedle trhu najdete obrovské množství night clubů před kterými postávají polonahé tanečnice a lákají dovnitř zákazníky. Nechybí zde samozřejmě ani výše zmiňovaná ping pong show.


Přesouvat se mezi jednotlivými částmi města je nejpohodlnější taxikem, o něco rychlejší pak tuk tukem. Určitě se ale nenechte vozit za první cenu, kterou řidič nabídne, protože při kratším smlouvání ji srazíte klidně o 70%. 


Hned první den po příjezdu jsme se vydali do centra města pěšky s tím, že si prohlédneme nejvýznamnější památky. Z tohoto plánu nakonec sešlo, protože asi po hodině a půl chůze se mi z toho šíleného vedra udělalo na omdlení, takže jsme se rozhodli vrátit se do hotelu k bazénu. Nevím, jestli pro návštěvu Bangkoku existuje i nějaké příznivější období než je listopad, ovšem během naší návštěvy panovalo opravu extrémní vedro a na pěší túry po městě to vážně nebylo. I přesto jsme však viděli alespoň Královský palác a pár dalších chrámů, na které jsme náhodně natrefili cestou. Při návštěvě chrámu je potřeba se vyzout a zakrýt si ramena a nohy až ke kolenům. Občas jsem s sebou nosila pro všechny případy šátek, ale není to nezbytně nutné, jelikož v každém chrámu vám nějakou pokrývku zdarma půjčí.










0 komentářů:

Okomentovat