Tip for trip near Prague: Tour from Štěchovice to Slapy

Léto už je definitivně u konce, ale protože na túru se dá vyrazit i na podzim, mám pro vás tip na jeden super výlet poblíž Prahy. Celá trasa začíná ve Štěchovicích, kam jede 40 minut přímý autobus ze Smíchova. Po příjezdu stačí následovat modrou turistickou značku, která Vás dovede až na Slapy. Cesta vede celou dobu stezkou lesem podél Vltavy, lidí jsme potkali jen minimálně a každou chvilku se před námi rozprostíraly krásné výhledy. Počasí nám vyšlo nádherně, ušli jsme asi 16 km a po návratu do Prahy jsme celou túru zakončili v Le Burgru, který mě sice poprvé úplně nenadchnul, ale jelikož Palanda už nešla rezervovat a Le Burger jsme měli na Smíchově hned při ruce, rozhodla jsem se mu dát druhou šanci. Hned při příchodu nám bylo řečeno, že došly velké housky, ale za cenu jednoho velkého hamburgru si můžeme objednat tři minibugry. Rozhodla jsem se to pojmout trochu degustačně a jednou z mých voleb byl hamburgr s polníčkem, hovězím masem, kozím sýrem, jablky a skořicí a musím říct, že chutnal naprosto dokonale. 

The summer is definitely over, but you can go for a tour even during the autumn. I have one tip for a great tour near Prague. The journey starts in Štěchovice which is a small village where you can go by bus from Prague - Smíchov station. After arrival you have to follow a blue turistic mark that will lead you to Slapy. The whole tour goes in the woods near the Vltava river and it is full of wonderful views. We walked 16 km that day and we finished our trip in Le Burger restaurant where I tried hamburger with rocket, goat cheese, beef, apple and cinnamon. It tasted great.















1 komentářů:

  1. Já si myslím, že i Česká republika nabídne spoustu možností pro výlety, kempování a třeba na spaní pod stanem. :-) Letos jsme se rozhodli, že právě nechceme nikam do zahraničí, ale že si koupíme vybavení do přírody a budeme výletit právě po České republice. ;-) Máme v nohách už pár desítek kilometrů a musím říct, že nás to pořád strašně moc baví! :-)

    OdpovědětVymazat