Gourmet month

Tenhle měsíc byl ve znamení výborného jídla. Navštívila jsem dva svoje nejoblíbenější pražské podniky, objevila jeden nový a navíc jsem se zúčastnila kurzu mexické kuchyně, který pořádala moje milá kolegyně z práce.

April was the gourmet month. I visited two of my most favorite Prague's restaurants, I found one new favorite restaurant and I took part in the course of Mexican cuisine organized by my colleague.

SASAZU
Tak jako každý rok, tak i letos jsme s naším pracovním týmem vyrazili na večeři do Sasazu. Tahle restaurace je pro mě vážně neskutečný zážitek. Menu bych mohla číst třeba hodiny a stejně bych se nemohla rozhodnout co si objednat. Letos jsme to ovšem vyřešili výborně a naobjednávali jsme si spoustu chodů, které jsme postavili doprostřed stolu a každý tak mohl ochutnat od všeho něco. Nejdřív jsme objednali různé druhy rolek, pak saláty a nakonec si každý vybral svůj jeden hlavní chod. Můj největší favorit jsou Sasazu rolky, které si dávám úplně pokaždé a které můžete vidět na první fotce. Vynikající byl i salát z hovězího masa a krevety v tempuře. Pokud jste milovníky asijské kuchyně, tak nejspíš nemůžete šlápnout vedle ať si objednáte cokoliv. Jediné z čeho jsem nebyla zas tolik nadšená byly koktejly, ale to přisuzuji tomu, že o týden dříve jsem byla v naprosto unikátním koktejlovém baru, o kterém se dočtete níže a který zavinil, že už mi nejspíš asi nikdy obyčejné koktejly chutnat nebudou.

Like every year, me and my work team went to Sasazu for dinner. This place is so amazing. We ordered many dishes, put them in the middle of the table so everyone could try everything. First we ordered some rolls, than salads and finally everyone chose their main course. The best roll was Sasazu roll which is in the first photo below. I also really liked the beef salad and the shripms in tempura. If you love the Asian cuisine you would love this restaurant. The only thing I was not so excited about were the cocktails, but you will find the reason at the end of this post.









CAFE IMPERIAL
Návštěva Cafe Imperial se už také pomalu stává každoroční tradicí, jelikož sem vždy na vánoce dostávám poukázku. Letos byl ježíšek extrémně štědrý a tak jsme si večer užili opravdu do sytosti. Jako předkrm jsem si dala hovězí tatarák, následoval steak s bramborovou kaší a pepřovou omáčkou a jako sladká tečka na závěr byla čokoládová bomba surprise. K pití jsem měla výborný koktejl red moon, který se skládá z becherovky a rybízového džusu a rozhodně si ho musím udělat i doma. Všechny chody byly naprosto vynikající, stejně tak i obsluha, takže pokud jste ještě ve vyhlášené Pohlreichově restauraci nebyli, tak to urychleně napravte, je to zážitek.

I visit Cafe Imperial every year because my mom always give me the voucher for Christmas. This year she was very generous so we could enjoy many courses. I started with tatare steak followed by the beef steak with mashed potatoes and the pepper sauce. As a dessert I have chosen chocolate bomb. I drink red moon cocktail which is made from Becherovka (typical Czech drink) with currant juice which was so delicious and I have to made it also at home. All courses were absolutely amazing  and the stuff as well. If you are in Prague you have to visit this place.





AMBIENTE BRASILEIRO
Možná jsem se zde už někdy zmiňovala, že Ambiente Čestr je snad moje nejvíc oblíbená restaurace v Praze. Ambiente Brasileiro jí ovšem hodně šlape na paty a dokonce přemýšlím, že zde uspořádám svoji promoční párty. Pokud jste o této restauraci nikdy neslyšeli, tak její koncept je ve smyslu all you can eat. Přes oběd se platí 550 Kč na osobu a večer myslím 750 Kč + drinky. Za tuto sumu pak můžete celý den v restauraci hodovat. Uprostřed se nachází barový pult, kde si můžete naložit sushi, saláty, šunky, sýry, ústřice, polévky, různé dresingy a mnoho dalšího. Během večera pak ke stolům postupně chodí kuchaři s masem, rybami, krevetami nebo třeba grilovaným sýrem či ananasem. Všechno jídlo je naprosto dokonalý a určitě budete odcházet nacpaný k prasknutí. K pití si určitě dejte brazilský národní koktejl Caipirinha. Je to mňamka a trošku to připomíná mojito.

Ambiente Čestr is my most favorite restaurant in Prague, but Ambiente Brasileiro follows. I am going to make my graduation party here. It is all you can eat concept. Lunch costs 550 CZK and dinner 750 CZK + you have to pay for drinks and than you can eat all you want. There is a bar in the middle of the restaurant where you can choose from the sushi, salads, ham, cheese, oyster, soups, dresings and many others. During the evening the chefs are offering you meat, fish, shrimps, grilled cheese or pineapple. Everything was totally amazing and the best drink in Brazilian national drink Caipirinha. It tastes so good!





MEXICAN CUISINE
Na kurz mexické kuchyně nás v práci pozvala jedna z našich kolegyní, která je velkou odbornicí přes jídlo a dokonce o něm píše recenze do novin. Já s mexickou kuchyní doposud žádnou zkušenost neměla, ale byla jsem příjemně překvapená, jak moc vynikající všechno bylo. Jako první chod jsme měli nachos zapečené s masem a sýrem a následně tortily se všemi možnými salsami. V plánu byla ještě polévka, ale tu jsme kvůli rezervačce v baru nestihli. Strašně mě překvapilo jak jednoduché je tortilu vyrobit a rozhodně to plánuju v nejbližší době ukuchtit i doma. Po vynikajícím jídle jsme zamířili do baru Parlour, který se nachází kousek od Václaváku a kam jsem o pár dní později vzala i mámu po tom co jsme se nacpaly v Ambiente. Bar nemá žádný vývěsní štít a po vstupu dovnitř si přijdete jako byste přišli k někomu domů. Nenajdete zde žádný nápojový lístek, ani žádné džusy, coca coly nebo limetky. Jak nám pan barman vysvětlil, tak drinky žádným způsobem nezdobí a zastávají názor, že nejlepší chuť udělá ten nejkvalitnější alkohol. Objednávka probíhá tak, že se vás barman zeptá na co máte chuť (očekává se že odpovíte nějaký druh alkoholu a pak jen upřesníte jestli chcete mít drink sladší, kyselý nebo hořký) a pak vám přesně něco takového namíchá. Všechno, co jsem v tomhle baru měla bylo výborný a jak už jsem psala výše, tak pochybuju, že mě teď dokáže uspokojit nějaký obyčejný koktejl. Drinky se navíc podávají ve strašně pěkných sklenicích, které majitelé shání po antikvariátech a každá sklenice je tak jedinečná. 

I was invited to the course of Mexican cuisine organized by my colleague from work. She is a huge food expert and she even writes restaurant reviews to the newspaper. It was my first experience with Mexican cuisine and I was really surprised how much I liked the food. We started with nachos baked with pork and cheese and than tortillas with many salsas. We also should cook some soup, but we did not have enough time because we had a reservation in a bar. The bar was called Parlour. It is located near the Wencesla's square and once you step in you would feel like you are at home. There is no drink menu, no juice, no coca cola nor lime. The bartender asks you what would you like to drink (you should answer some type of alcohol plus if you prefer sweet, sour or bitter) and he prepares something special for you. Everything I tried was amazing plus they have wonderful glasses which are bought in the antiques. The bartender told us their drinks are made only from the finest alcohol so it does not need any juices or decorations. 






2 komentářů:

  1. The food there looks so yummy, great photos!
    xxx
    www.travelera.es

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you.It was such an amazing month full of very yummy food:)

      Vymazat