5 useful apps to explore NYC

Odjezd do New Yorku se pomalu blíží. Příští měsíc se chystám vyrazit na lov průvodce do knihkupectví, protože je mi jasné, že kdybych si ho koupila už teď, k učení by mě nikdo nedostal. Rozhodně ale přípravy nenechávám stranou a v rámci prokrastinace alespoň procházím Google Play a hledám užitečné aplikace. Prvních pár jsem si už stáhla a na následujících řádcích se s vámi o ně hodlám podělit.

My trip to New York is coming slowly. I am going to buy some guide in a bookstore next month as I am sure if I buy it now I would not study for my final exams any more. Anyway I am not forget about this trip and during my study pauses I am browsing Google Play to find the best app. I have already downoladed some of them and I will share them with you in this post.

Source


1. New York City Guide
Tato aplikace je provozována Tripadvisorem a najdete zde úplně všechno. Hotely, které si můžete seřadit podle ceny, restaurace nebo populární turistické atrakce, přičemž u ničeho nechybí recenze uživatelů. Já mám tuto aplikaci ráda hlavně díly mapě New Yorku. Přece jen na celodenní trajdání je ideální toho mít sbaleno s sebou co nejméně. Všechny věci, které se tedy dají nacpat do telefonu jsou velké plus. A vůbec nejlepší na celé aplikaci je to, že funguje offline.

This app is owned by Tripadvisor and you will find here everything. Hotels that you can sort by the price, restaurants or popular turist atractions with many users reviews. I like the map of New York in this app because if you are walking all day it is good not to cary many stuff with you. All things which can be puted in your phone are good.

2. TodayTix
Rádi byste viděli nějaký muzikál na Brodway, ale odrazují vás nekřesťanské ceny? TodayTix je řešením! Každý den zde naleznete ty nejlevnější vstupenky na jednotlivá představení, přičemž přes aplikaci rovnou můžete lístky i koupit. Vstupenky se zde dají koupit vždy jen na pár dní dopředu, přičemž cena je každý den jiná. Nejlevnější, které jsem zaznamenala byly už od 20 dolarů! 

Would you like to see some musical show in Brodway but do not want to spend too much many? TodayTix is here for you! You can find here the cheapest tickets every day and buy them imediately. The tickets are available only for few days in advance and the price differs every day. The cheapest ones are only for 20 dollars.

Source
3. NYC Subway
Podle mého názoru je tato aplikace must have pokud se po městě plánujete pohybovat hromadnou doparvou. V aplikaci najdete mapu města, na které jsou vyznačeny jednotlivé stanice. Na stanici stačí kliknout a otevře se vám něco jako náš idos. Napíšete cílovou stanici a aplikace vám ukáže trasu, přestupy a dobu jízdy. Plus navíc se můžete jedním kliknutím podívat na twiterový účet newyorského  metra, kde jsou psané aktuální výluky nebo zpoždění.

If you are going to use the subway in NYC this app is a must have. You will find here the map of the city with the stations. All you have to do is to click at the station, write down where you want to go and this app will give you the route, transfers and journey time. Plus you can see here the twiter account with current traffic closures and delays.

Source
4. NYP Guide
Pod zkratkou NYP se neskrývá nic jiného než New York Pass, což je kartička, o které jsem se již zmínila v článku o našich přípravách na cestu (zde).  V této aplikaci najdete aktuální ceník passu, přičemž koupě přes aplikaci (nebo přes webové stránky) je asi o 40 dolarů výhodnější než na místě. Dále je zde přehled všech atrakcí, na které se pass vztahuje a možnost vytvořit si itinerář na každý den a tím pádem šance na to, že zapomenete jít na místo, které jste měli v plánu, se snižují.

NYP means New York Pass which is a card I have already mentioned in the post about our preparation to the trip (here). We are still thinking about buying  it so I have downloaded this app. You will find here the pass price and if you buy through this app (or websites) you will save about 40 dollars. Another useful info is a list of all the atractions where you can go with this pass and you can even made an everyday itinerary so you will not forget all the places you wanted to go.

5. Happy Any Hour
O této aplikaci jsem četla jsem na stránkách timeout.com a když jsem si ji chtěla stáhnout do telefonu, tak jsem zjistila, že není povolena v ČR. Jakmile se ale připojím k nějaké americké wifi, tak hned stahuju, protože podle popisu se jedná o aplikaci, která vám ukáže všechny New Yorské bary, ve kterých právě probíhají happy hours! A my se při našem výletě rozhodně barům nehodláme vyhnout. Jak mi poradila v minulém příspěvku o NY jedna milá čtenářka, při návštěvě tohoto města si nemůžete nechat ujít nějaký střešní bar. Do googlu stačí jen zadat "rooftop bar New York" a můžete vybírat z nepřeberného množství míst s nádherným výhledem na celé město. 230 FIFTH, který můžete vidět na fotce níže je můj favorit.

This app is still a mystery to me. I have read about it at timeout.com and if I wanted to download I have discovered it is not available in the Czech Republic. When I will get conection to some US wifi I will dowoad it immedietaly, because it should show you all the New York bars where are happy hours in that moment. And we are not going to miss NY bars during our trip. In my latest post about NY one of the lovely readers gave me an advice that we have to visit one of the rooftop bars. Just write "rooftop bar New York" to the google search and you can choose from many places with a wonderful view. 230 FIFTH from the photo below is my favorite.


230FIFTH Rooftop bar


0 komentářů:

Okomentovat