Vánoční inspirace - dekorace, balení dárků, diy

Včera jsem oficiálně zahájila vánoční náladu a vánoční těšení. Vánoční období miluju. Všude spousta světýlek, koledy, svařák, dobré jídlo, k dokonalosti tomu obvykle u nás chybí jen ten sníh. V hloubi duše však doufám, že letos se ho třeba dočkáme.



Včera jsme se vydali na procházku do Modřanské rokle s cílem nasbírat nějaké větvičky a další přírodní materiál k výrobě adventního věnce. Od Zdeňka jsem měla zakázáno ostříhávat živé stromky, takže už jsem se bála, že odejdeme s prázdnou, ale nakonec jsme měli štěstí, protože jsme narazili spoustu pokácených stromů, ze kterých se krásně dalo pár větviček ostříhat. Odcházela jsem nakonec s dvěma plnými taškami. Celé odpoledne jsem pak lepila, stříhala a tvořila. 

A co z toho vzniklo? Hlavní byl samozřejmě věnec. Slaměný korpus jsem měla už z loňska, takže jsem ho jenom omotala několika vrstvami větviček, které jsem přidělala zeleným drátkem, který seženete za pár korun například v OBI. Některé dekorace jsem měla z loňských let, některé jsem koupila také v OBI. Poprvé jsem si letos pořídila také tavnou pistoli, bez které je tvoření mnohem jednodušší, neboť nemusíte stále přemýšlet, jakým způsobem ozdobičky k věnci přiděláte. 





Protože mi nakonec větviček zbylo vážně hodně, tak jsem jich pár naaranžovala společně s šiškami na stůl, z čehož vznikla další hezká přírodní dekorace. Několik dalších jsem pak dala do vázy, ozdobila baňkami a omotala světýlky.



Nevyužité větvičky jsem si schovala na terasu a ráda bych je zužitkovala při balení dárků. Na pinterestu jsem viděla spoustu moc hezkých tipů, jak zabalit dárky, tak se s vámi o mé nejoblíbenější podělím.








Jednu dekoraci jsem už měla v hlavě vymyšlenou delší dobu, možná už i několikátým rokem po sobě a letos jsem si řekla, že to konečně vyzkouším. Když jsme byli na lovu větviček, nehledali jsme totiž jen větvičky do vázy a na věnec, ale i jednu velkou větev. Větev, na který bych mohla navázat baňky na provázku. 

Postup je velice jednoduchý. Mezi dvě židle si natáhnete větev, vyberete si různé ozdobičky a ty přivazujete na provázky, které za druhý konec přivazujete k větvi. Podle mě je důležité, aby jednotlivé provázky byly od sebe ve stejné vzdálenosti a zároveň, aby baňky visely v různé výšce.



Výsledek můžete vidět níže. Mně se tato dekorace moc líbí, jen mi je trochu líto, že v našem mini bytečku neexistuje žádný vhodný prostor, kam by se dala zavěsit. Původně jsem to zkusila nad okno, ale to nevypadalo moc hezky, takže nakonec máme větev pověšenou nad televizí. Sice to není ideální, ale i tak z ní mám radost.


K té pravé vánoční atmosféře samozřejmě nemohou chybět svíčky, světýlka a aroma lampičky. Svítící hvězdu mám z Lidlu asi za 280 Kč a je to moje oblíbená dekorace této sezóny. Hvězda je ze dřeva a napájení má na baterky, takže nikde netrčí žádný ošklivý drát. Aroma lampička je z Pepca asi za 50 Kč. V Pepcu se dají vážně najít největší poklady. Momentálně v ní mám vosk od Yankee Candle - Fireside treat, což je jeden z mých nejoblíbenějších a krásně provoní celý byt.


Tyto dvě svíčky jsem si dovezla z Primarku a bojím se, že je asi nikdy nezapálím, jak moc se mi líbí. Obě dvě navíc nádherně voní a to ani nemusí hořet. 



2 komentářů:

  1. To jsou krásné dekorace a hlavně ty dárečky jsou neskutečně krásně zabalené! Mně by bylo líto je rozbalit :D. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné dekorace! My si nedávno s manželem zdobili náš nový byt a hledali jsme nějakou inspiraci. Určitě se teda tak od tebe inspiruji a něco si z tvých doporučení pořídím :) Hledala jsem ale nějaké lampy a docela se mi zamlouvali stojací lampy . Tak kdyby se ti zamlouvali. Určitě mi dej vědět a můžeme si o tom popovídat :-)

    OdpovědětVymazat