Drážďany - památky, jídlo, nákupy, ubytování

To bych nebyla já, abych na prodloužený výlet něco nenaplánovala. Jelikož na adventní trhy se tentokrát chystáme do dosud nenavštíveného města, řekla jsem si, že bychom mohli Drážďany výjimečně navštívit mimo advent, trochu tam pobýt a užít si je i jiným způsobem než jenom brouzdáním po trzích se svařákem.


JÍDLO & PITÍ

Vyrazili jsme v pátek po pozdní snídani a rozhodli se, že než se půjdeme ubytovat, tak auto necháme v nákupním centru Centrum Galerie, kde je celodenní parkování za 5 eur. Jelikož nám cestou značně vyhládlo, vydali jsme se hledat nějakou restauraci. Nechtěli jsme žádný fastfood, ale pořádnej německej schnitzel, takže jsme trochu pogooglili a rozhodli se vyzkoušet restauraci Watzke am Ring, která se nachází od Centrum Galerie poměrně kousek. Na jídle jsme si pochutnali, ale asi bych ho nezařadila úplně k nejlepším řízkům jaké jsem kdy měla. Svařák měli ale výborný.



Večeři jsme si původně chtěli dát v hotelu, protože jejich jídelní lístek vypadal celkem lákavě, ale když jsme se tak procházeli nočníma Drážďanama narazili jsme na restauraci, která byla úplně celá prosklená a všude v oknech viselo milion světýlek. Před vchodem navíc lákala kolemjdoucí cedule "Happy Hours 2 Cocktails for 1" které jsme nedokázali odolat. Restaurace se jmenovala Turtle Bay a tak se nám tam líbilo, že jsme v ní zůstali sedět nakonec úplně celou noc. K jídlu jsme si dali sandwich s kuřecím masem a hranolkama a pak krevety, které řadím ve svém krevetím žebříčku na příčky úplně nejvyšší. Byla k nim naprosto skvělá chilli omáčka a vážně jsem litovala, že ta porce není tak trojnásobná. Koktejly byly taky vynikající a všudypřítomná světýlka vytvářela romantickou atmosféru. Z webu restaurace jsem pak zjistila, že Turtle Bay je řetězec, který se nachází na více místech po světe, takže pokud na něj někde narazíte, tak určitě běžte dovnitř a dejte si ty krevety. 






Naopak sobotní snídaně nebyla spontánní ani trochu, protože tu jsem podle Tripadvisoru měla vybranou už asi 14 dní dopředu. Místo se jmenovalo Cafe Milchmädchen a bylo tam úplně narváno. Zvolili jsme variantu der Perfekte Start in den Tag, která obsahovala pečivo, šunky, sýry, vajíčko a marmeládu a moc jsme si pochutnali. Snídaňových variant je v nabídce asi 10 a co jsem tak koukala po okolních stolcích, tak lákavě vypadaly úplně všechny. Cafe Milchmädchen se sice nachází od centra asi 2 km chůze, ale ta procházka stojí za to. 




PAMÁTKY

Drážďany mi co se týče památek přijdou takové trochu kontroverzní. Ve staré části je pár hezkých, historických budov, ale mimo ně je každej další barák vyloženě ošklivej. Na procházení se po památkách tedy určitě existují i hezčí města. Letos jsme se však poprvé vypravili i do Neustadt, což je oproti Altstadtu vyloženě hipsterská oblast. Cílem byla Kunsthofpassage, kterou jsem znala z obrázků na Instagramu, a ze které jsem byla naprosto nadšená. Každý baráček, který se v pasáži nachází je něčím výjimečný a je to moc hezká podívaná. 












NÁKUPY

Jak asi tušíte, tak Primark jsem nemohla vynechat. Měli tam tentokrát docela dost hezkých věcí, ale nic mi moc nesedělo, takže nakonec jsem si z oblečení odvezla jen košili a tričko. Úplně šílená jsem ale byla z Vánoční a home sekce, ve které byla jedna hezčí věc než druhá. Neodolala jsem ani vánočnímu pyžamu/úboru na doma. Primarkovou klasikou jsou také svíčky, které je mi úplně líto zapálit. Voní obě naprosto nádherně. Jednu jsem vzala společně s vonnými tyčinkami i pro mámu k vánocům. Plánovala jsem toho v Drážďanech nakoupit k vánocům víc, ale 2 hodiny v Primarku mě zmohly a když jsem viděla jak je z toho všeho Zdeněk nešťastnej, tak jsem si řekla, že ho nebudu mučit a nechám si nákupy do Prahy. Pravdou je, že mám skoro všechny dárky už nakoupené a zbývá mi už sehnat jen pár drobností.





UBYTOVÁNÍ

Ubytování jsem našla klasicky přes booking, v hotelu Art'otel Dresen. Jedna noc stála 1200 Kč a hotel byl moc hezký a hlavně na skvělém místě, asi 10 minut chůze od centra. Hotel je vyzdobený v uměleckém duchu, takže všude visí různé zajímavé obrazy a vlastně i celý pokoj je docela zajímavý. Hned vedle hotelu se nachází parkoviště Parkhaus Mitte, kde celodenní parkování stojí 10 eur, takže auto jsme následně z Centrum Galerie přesunuli sem, abychom to měli k hotelu kousek. Check in i check out proběhl velice rychle a plynule, takže hotelu nemám co vytknout a pokud chcete v Drážďanech přenocovat, tak tento hotel můžu jedině doporučit.


Foto by Art'otel Dresden


5 komentářů:

  1. super článok :) už sa do Drážďan dlho chystám

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti tam bude líbit :) My to máme z Prahy opravdu kousíček, takže je to taková vděčná destinace :)

      Vymazat
  2. Do Drážďan jezdíme hlavně na nákupy. Musím si udělat jednou výlet na památky. Moc se mi líbí ty domy :)

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme před nedávnem také navštívili Drážďany a s parkováním nám dost pomohlo info na https://jacestovatel.cz/media/parkovani-v-drazdanech Parkování v centru je totiž omezeno zónamy, a tak bych patrně bez informací, které jsem si zjistil předem, měl s najitím parkovacího místa značné problémy.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc za super článek :-) Já si docela dost ráda nakupuji v různých drogerkách spíše tady v Česku. Je super, že jsem dokonce narazila i na stránky se slevami , takže mám slevy pořád a nemusím se bát, že bych je neuplatila třeba právě v Drážďanech.

    OdpovědětVymazat