Fairytale day in Europa-Park

Návštěva Europa-Parku byl naprosto spontánní nápad. Jednu neděli ráno jsem se vzbudila a přemýšlela jsem, kam by se dalo jet na víkend na výlet. Ani nevím jak, ale napadlo mě, že bychom mohli do nějakého zábavního parku. Začala jsem googlit a po chvilce jsem měla jednoznačného favorita - Europa-Park v německém Rustu. Ani ně o měsíc později už jsme vyráželi směr Štrasburk, kde jsme na víkend byli ubytovaní. Zážitky ze Štrasburku si můžete přečíst tady.

Our visit in Europa-Park was very spontanious idea. It was a Sunday morning when I woke up and started to think about what weekend destination could we visit. I dont know why but I started to think about some fun park. I googled and a few minutes after I found the Europa-Park in Rust in Germany. Next month we arrived to the Strasbourg where we had an accommodation. You can read our Strasbourg experience here. 


V sobotu ráno jsme se tedy vydali do Rustu, což je německé město na hranicích s Francií, kde se Europa-Park nachází. Už při příjezdu se ukázala typická německá organizovanost, kdy na parkovišti stálo několik "naváděčů", kteří řadili auta jedno po druhém, aby nepřišlo ani jedno parkovací místo nazmar a nevznikal chaos v podobě řidičů, jež zoufale krouží sem a tam. Za celodenní parkování jsme nechali 5 euro. Při vstupu do parku se nemusíte obávat front, jelikož je zde spoustu automatů, ve kterém si dospělý lístek za 44 euro koupíte v pohodě sami. Před vstupem do parku vás pak už čeká jen důkladná bezpečnostní prohlídka. Park je rozdělený na několik částí, kdy každá část reprezentuje nějaký evropský stát a je vystavená v jeho typickém duchu. Řecko je tedy plné bílých domečků s modrými střechami, severské země jsou zase ve stylu rybářských domků, Irsko je plné kamenných domků, v Itálii najdete benátské kanály a podobně. Zároveň si v každé zemi můžete koupit i dobrůtky, které jsou pro daný stát typické. Jedna část parku se jmenuje pohádková země a najdete zde například perníkovou chaloupku, ve které to skutečně voní perníkem! My jsme byli z Europa-Parku naprosto nadšený a celou dobu jsem si přišla jako v pohádce. Některé atrakce totiž skutečně pohádkové byly. V parku najdete jak adrenalinové, tak i vyloženě líbivé atrakce. Mezi ty adrenalinové patří především horské dráhy, které byly opravdu ty nejbrutálnější jaké jsem kdy zažila. My jsme kvůli velkým frontám navštívily jen dvě, ale byl to vážně ohromný zážitek. Co se týče front, tak ty největší jsou samozřejmě na horské dráhy. Jinak jsme všude stáli nejdéle do 5 minut. Mimo horské dráhy jsem byla hrozně nadšená z vodních atrakcí a pak ze strašidelného hradu, který byl opravdu strašidelný. Mezi pohádkově-romantické atrakce se pak zařadila jízda na loďce po africké vesničce. 

On Saturday morning we went to Rust which is a German city only 40 minutes by car from the French borders, where the Europa-park is located. Immedietaly after you arrive you can see typical German organizational skills, because the parking space is organized perfectly. Whole day parking ticket costs 5 euro. There are many automatic machines in front of the park where you can buy also the  funpark ticket for 44 euro so you do not have to be afraid about long lines. The park is divided into few parts. Every part represents one European country and it is build in its typical atmosphere and style. Greece is full of white houses with blue roofs, northern countries are full of fisherman houses, Ireland is build of stonehouses, there are Venetian canals and so on. You can also buy the typical food in every "country". One part is called fairytale land and you can find here for example gingerbread house which smells like a real gingerbread! We were so excited about the park. It was so magic! Some of the atractiones really were like from the fairytale. There were also many adrenaline atractions which are typical for its long queues. I was also very excited about the water atractions and the ghost castle. 

Germany


Water atraction in Greece

Greece

Russia


Fairytale land

Toilet

Spain

Germany


Ireland

Italy

Swiss
Celý park je vážně nádherně udělaný a je určitě zážitkem jak pro děti, tak i pro dospělé. My jsme si řekli, že sem budeme jezdit každý rok. Příští návštěvu ale místo ubytování ve Štrasburku rozhodně zvolíme ubytování přímo v areálu parku. Na oficiálním webu jsem zjistila, že cena za pokoj je kolem 200 eur, přičemž v ceně je zahrnuta snídaně i vstup do parku. Všechna ubytování jsou vystavena v nějakém stylu, takže si můžete vybrat, jestli chcete bydlet v koloseu, alkatrazu nebo v portugalském zámečku. 

The whole park is really beautiful and it is such a great experience for kids and also for adults. We are going to come every year, but the next time we would like to be accommodated right in the park. The price is about 200 eur - breakfast and park ticket included. Most of the accommodations are build in some style so you can choose if you would like to live in Colosseo, Alkatraz or Potuguese castle. 

2 komentářů:

  1. It looks an amazing place to see! ❤️
    Have a lovely day sweetie!
    xxx
    www.travelera.es

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jsem netušila, že je to tam tak krásný! Díky za tip na super výlet :)

    Diary of M

    OdpovědětVymazat