Mikulov - city of wine


O českých městech většinou moc nepíšu, ale tentokrát udělám výjimku a řeknu vám něco o své víkendové návštěvě Mikulova. V Mikulově totiž probíhala oslava 70. narozenin mojí babičky, která má moc ráda cimbál a tak se děda rozhodl jí potěšit a uspořádal oslavu ve sklípku plném vína za doprovodu cimbálové kapely. 
Cesta do Mikulova z Prahy byla dlouhá a spletitá. Vyrazili jsme v pátek v jednu hodinu po obědě s tím, že na místě máme být před pátou, takže se mi zdálo, že rezerva je dostatečná. Hodinu jsme ale strávili zaseknutí na D1 kvůli hořícímu kamionu a na místo určení jsme dorazili až o půl šesté. Hned po příjezdu jsme se ubytovali v hotelu Golf Garnini, který patří panu Buchtovi, který je zároveň i vinařem a sklípek ve kterém jsme slavili byl také jeho. Hotel byl moc hezký a snídaně naprosto dokonalá! Na výběr byly vajíčka, párky, salámy, sýry, cerálie, džemy, no prostě všechno co by si člověk k snídani mohl vymyslet. 


I am not writing about Czech cities so much, but this time I would like to share my visit in Mikulov this weekend. There took place a celebration of my granda's 70's birthday. She loves to listen to the cymbalo music so my grandpa decided to make a celebration in the wine cellar with a cymbalo music. For you who do not know anything about the Czech Republic - it consists of 3 parts - Bohemia, Moravia and Silesia. Moravia is very well known for its wine and cymbalo music tradition so if you visit the Czech Republic and you would like to know something from its traditions the wine cellar visit is a great tip for you. 
The journey from Prague to Mikulov was very long. We arrived already at 1 pm because we should be there before 5pm and I wanted to have some extra time in case something went wrong.. Finally we arrived before 6 pm because there was some huge truck fire at the highway. After our arrival we accommodated in the Golf Garnini hotel. The owner of the hotel owns the wine cellar as well. The hotel was very nice and the breakfast was perfect! You can choose from eggs, saussages, salami, cheese, cereal, jems - everything you could need for breakfast. 



Protože mám část rodiny z Moravy, tak už jsem párkrát ve sklípku byla, ale tenhle se mi zatím líbil ze všech nejvíc.  Všude byly zapálené svíčky, na lavicích byly připravené deky pro zahřátí a celý sklípek působil hodně útulným dojmem. Pan majitel byl velký sympaťák, což jsou podle mého názoru ale všichni vinaři, a o víně nám povyprávěl spoustu zajímavostí. K jídlu jsme si objednali svíčkovou, řízky a obložený talíř a i to všechno bylo vynikající. Hotel Golf Garnini a sklípek můžu  tedy rozhodně všem doporučit. 

One part of my family comes from Moravia so I have been in many wine cellars before but I have to say this one was the most beautiful I have been to. There were candles and warm blankets everywhere and the atmosphere was very cozy. The owner was very nice and he told us many interesting facts about wine. We ordered some chicken schnitzels, sirloin with cream sauce (which is a typical Czech meal) and a huge plate with ham and cheese and everything was so tasty! If you would like to try the typical Moravia tradition I can highly recommend you the hotel Golf Garnini and the wine basement.




Druhý den jsme si s přítelem chtěli trochu prohlédnout Mikulov, ale protože jsme měli asi jen hodinku a půl času než nás čekal přesun na návštěvu k druhé části mojí rodiny, tak jsme se rozhodli, že si vyšlápneme na Svatý Kopeček, na který jsme měli výhled z hotelového balkonu. Cesta je dlouhá 0,7 km a my jsme ji ušli hodně pomalým tempem se spoustou zastávek na focení asi za 20 minut. Na kopečku se nachází kaplička a ještě nějaká budova a je z něj nádherný výhled na město a na okolní krajinu. Určitě bych ráda tuto oblast navštívila i někdy v létě, protože tam musí být krásně a každý kdo někdy Pálavu navštívil si to moc pochvaluje.

Another day we wanted to visit some of Mikulov highlights, but as we were going to visit my second part of the family later that day we had only about one and half hour. Finally we decided to go to the Saint Hill from which is a wonderful view to the city and to the countryside. The journey is 0,7 km long and it took us about 20 minutes with many photoshoot stops. I think this place must be wonderful in summer and I hope I will visit it soon again. 









2 komentářů: