Prodloužený víkend v Krkonoších

Letošních květnových svátků jsme využili k prodlouženému víkendu v Krkonoších. Měla jsem plány na spoustu túr, které během našeho pobytu podnikneme, ovšem realita byla taková, že většinu času lilo jako z konve. Svoje výhody to ale také mělo. Mohli jsme hodně spát, chodit po hospodách a cítit u toho jen minimum výčitek. Naštěstí se každý den okolo 15h začalo vyjasňovat, takže jsme nakonec stihli i dvě menší túry. 


První z nich měla být původně k prameni Labe. Začali jsme výjezdem na Medvědín. Na lanovce na nás tak šíleně foukalo a pršelo, že jsme hned při výstupu museli túru přerušit v nejbližší hospodě, abychom se trochu vzpamatovali. Posilněni kafem a dortíkem jsme se vydali po turistické trase směrem k prameni Labe. Jaké bylo naše překvapení, když jsme na naší cestičce uviděli ležet asi 2 metry sněhu. Ukázalo se, že brodit se sněhem v teniskách naše tempo značně zpomalilo a po hodině chůze jsme za sebou měli teprve 2 kilometry! Jelikož bylo pět hodin odpoledne, bylo nám jasné, že k prameni Labe, který byl vzdálen asi 15 kilometrů, to dnes nedáme. Zdeněk už v tu chvíli remcal jako blázen a třešničkou na dortu bylo, když se sněhem propadl do řeky. Já jsem málem umřela smíchy, ale on v tu chvíli vypadal, že to je naše poslední společná vycházka. Túra sice nešla úplně podle plánu, ale já jsem z ní i přesto byla nadšená. Cestou se vystřídali všechny roční období, nepotkali jsme ani živáčka a celou dobu se před námi rozprostíraly krásné výhledy na okolní kopce. Celkem jsme ten den nachodili asi 16 km a nikdo z nás nepřišel k žádné větší újmě, což považuji za velký úspěch. Večer jsem se odměnila výborným steakem a lívancema U Medvěda a pak jsme úplně mrtvý padnuli do postele.













Druhý den jsme z postele vylezli až někdy v odpoledních hodinách a den jsme zahájili v hotelu Winsdor na bowlingu. Byli jsme tam úplně sami, což bylo super. Ceny drinků už byly super o něco míň. Po bowlingu se opět vyjasnilo, tak jsme se chtěli jen tak projít k nedaleké přehradě. Nakonec z toho bylo opět krásných 16 km.







2 komentářů:


  1. Tenisky místo horských bot, chyba začátečníka, která se jednou za čas stane každému pokročilému horskému výletníkovi. Taky se mi to nedávno stalo, protože se z krátké procházky stal nečekaný výšlap. Dokonce jsme naposledy při výletu na Sněžku potkali několik takových bláznů. Možná proto se nám potom na Slovensku smějí, když přijedeme k nim na hory.

    OdpovědětVymazat